Series: Hobby magazín speciál

Hobby magazín speciál: Chraňte vodoměry před mrazem. Jejich poškození vás může stát tisíce

Před mrazy by měli své vodoměry chránit zejména obyvatelé chat a chalup ve vyšších oblastech, do kterých nejezdí během zimy pravidelně. A to jak vodoměry ve venkovních šachtách, tak i ty ve sklepích.

Více

Hobby magazín speciál: Kapr na černo se z vánočního jídelníčku vytratil po válce a je to škoda

Měšťanský pivovar v Plzni zřejmě už od svého založení až do roku 1911 ve vánočním čase vystavoval černé pivo, aby hospodyňky mohly připravit kapra na černo.

Více

Hobby magazín speciál: Květy barborek zkrášlí váš vánoční stůl i slavnostní pokrmy

O svátku svaté Barbory natrhané větvičky ovocných stromů a tzv. zlatého deště dřív sloužívaly nejen jako okrasa, ale také jako prostředky k věštění budoucnosti.

Více

Hobby magazín speciál: Řezbář: Nedělám podle předlohy. Prostě to chytnu a socha se začne vytvářet

Martin Rybecký ze Stříbra ve volných chvílích vyrábí dřevěné sochy. Nikdy si nepřipravuje žádný nákres, ani nehledá předlohu v jiných dílech. Prostě vezme do ruky dřevo, přistaví si bedýnku s nářadím a začne sochat.

Více

Hobby magazín speciál: Jezdíte na kole i v zimě? Nabízíme dobré rady, jak ochránit sebe i bicykl

Po skončení cyklistické sezóny byste se měli postarat o pneumatiky, brzdy, brzdovou kapalinu, tlumiče, řetěz a u elektrokol i o akumulátor. A co dělat, když jezdíte celoročně?

Více

Hobby magazín speciál: Je možné do vermikompostéru nasadit žížaly obecné, lidově dešťovky?

Každá domácnost vyprodukuje spoustu bioodpadu a je škoda ho nevyužít. Pokud pěstujete rostliny, máte zahrádku, můžete bioodpad kompostovat. A to i v bytě.

Více

Hobby magazín speciál: Přinášíme návod jak správně zkompostovat listí. Dá to trochu práce, ale funguje to

“Listí nepalte. Vyhnete se pokutě a také se na vás nebudou zlobit sousedi,” říká zahradník Přemysl Písař. Listí ideálně zkompostujte. Poradíme vám, jak na to.

Více

Hobby magazín speciál: Domácí zavařené maso si podle lektorky vaření z jedlých rostlin zamilujete

Když si maso sami naložíte, má to z pohledu Jany Vlkové dvě nesporné výhody. Je vám kdykoli k dispozici. A zejména přesně znáte složení své masové konzervy.

Více

Hobby magazín speciál: Domácí zavařené maso si podle lektorky vaření z jedlých rostlin zamilujete

Když si maso sami naložíte, má to z pohledu Jany Vlkové dvě nesporné výhody. Je vám kdykoli k dispozici. A zejména přesně znáte složení své masové konzervy.

Více