Series: Kuchařské čarování

Kuchařské čarování: Jídla z grilu, roštu, kamene či ohniště

Odpovědi na otázky o grilování. Fígle a dobré rady kulináře Petra Stupky i posluchačů Českého rozhlasu České Budějovice.

Více

Kuchařské čarování: Marinování, předpékání a další užitečné tipy pro grilování

Recepty na marinády, předpékací kouzlo, mleté a sekané maso na grilu i sladká tečka. Inspiraci pro venkovní přípravu jídla nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.

Více

Kuchařské čarování: Grilovací kouzla

Recept na krůtí biftečky se sýrem a další inspiraci pro venkovní grilovačku nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.

Více

Kuchařské čarování: Chřest v hlavní roli

Recept na chřestové jarní ragú a další tipy pro využití této rostliny v kuchyni nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.

Více

Kuchařské čarování: Jehněčí a kůzlečí maso, odpalované těsto, žloutkový krém a salátové zálivky

Kulinář Petr Stupka odpovídá na dotazy posluchačů. Poradí tak například, jak zpracovat jehněčí a kůzlečí maso, nebo prozradí recept na svůj žloutkový krém.

Více

Kuchařské čarování: Jarní podmáslová polévka

Dávno zapomenuté recepty mají své kouzlo, které stojí za to objevit. Mezi takové pokrmy patří jarní podmáslová polévka, připomněl ve svém pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka.

Více

Kuchařské čarování: Italský sekaný řízek se sýrem

V originále se tento sekaný řízek připravuje z telecího masa, ale můžete snadno použít maso kuřecí nebo ještě lépe krůtí. V Itálii pochopitelně používají parmazán nebo jiný tvrdý sýr (grana padano, pecorino). Pokud použijete místně oblíbený polotvrdý sýr, jako je cihla a podobně, pak ho nastrouhejte dvakrát více než parmazánu.

Více

Kuchařské čarování: Mleté maso v různých proměnách

Recept na italský máslový řízek a další tipy pro zpracování mletého masa nabízí ve svém kulinářském pořadu Petr Stupka.

Více

Kuchařské čarování: Piškotové čarování veskrze sladké

Recepty na dorty a další dobroty, v nichž se snoubí jemný piškot a sladký krém, ale i pár tipů naslano nabízí kulinář Petr Stupka.

Více

Kuchařské čarování: Dobré hospodyně bývaly vždy velmi šetrné a dobře si vážily všech surovin, zvláště na jaře

„Několik hodin by zabralo například povídání o tom, jaké jarní lupení a výhonky konzumují třeba Japonci,“ začíná Petr Stupka další z jarně naladěných Kuchařských čarování. Ostatně i naši předkové velmi dobře věděli, co je dobré a zdravé.

Více