Series: Potraviny

Potraviny: S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep

Šéfkuchař Jirka Hrachový pochází z Valašska. A i když je to tradičně chudý region, má svůj půvab v samovýrobě potravin, jejich sdílení a velkém sepjetí s přírodou. V novém dílu Potravin Jirka vysvětlí, jak se mu povedlo tohle…

Více

Potraviny: S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep

Šéfkuchař Jirka Hrachový pochází z Valašska. A i když je to tradičně chudý region, má svůj půvab v samovýrobě potravin, jejich sdílení a velkém sepjetí s přírodou. V novém dílu Potravin Jirka vysvětlí, jak se mu povedlo tohle…

Více

Potraviny: S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep

Šéfkuchař Jirka Hrachový pochází z Valašska. A i když je to tradičně chudý region, má svůj půvab v samovýrobě potravin, jejich sdílení a velkém sepjetí s přírodou. V novém dílu Potravin Jirka vysvětlí, jak se mu povedlo tohle…

Více

Potraviny: S1 E21: Skromné jídlo s Hugo Hromasem

Skromné jídlo (@skromne.jidlo) je instagramová kuchařka, která vznikla na přání Klubu samoživitelů. Má jim  pomoci s těžkým úkolem vařit za málo peněz dobře a výživně. Na účet přispívají profesionálové z českého…

Více

Potraviny: S1 E20: Anna Hudská a její komunitní chov slepic

Chcete chovat slepice, ale nemáte zahradu ani dostatek času? Zkuste se spojit se sousedy a založte komunitní chov slepic. Budete mít vlastní vajíčka a jako bonus poznáte lidi z okolí. Podle Aničky Hudské totiž spolupráce …

Více

Potraviny: S1: E19 Šéfkuchař na ucho: Pavel Býček a jeho omáčková masterclass

Ne řízek. Ne vepřo knedlo. Ale české omáčky jsou dost možná naším nejautentičtějším pokrmem. Bublají nám v krvi a jsou tu s námi tisíc let, i když se o ně dělíme se Slovany. Jak vaší domácí omáčkovou kolekci vytáhnout na…

Více

Potraviny: S1: E 18 Šéfkuchař na ucho: 1 pečeně nebo 10 jídel z husy?

Husu můžeme buď upéct vcelku (a připravit se na to, že část tak nutně skončí suchá), anebo rozporcovat a dát každému kusu péči, kterou potřebuje. Druhá možnost je nejenom chutnější, ale i ekonomičtější: místo jediného…

Více

Potraviny: S3 E2: Uďák: jak chutná jídlo z peletového grilu. Na exkurzi u Matouše Petráně, spolumajtele hamburgerové restaurace Dish.

S peletovými grily k nám přichází kultura amerického BBQ. Má cenu si smoker s grilem kupovat? V čem je nedostižný a v čem naopak nikdy nenahradí klasický gril na dřevěné uhlí? Zjistit to jsem jela k Matoušovi na chatu do Posázaví,…

Více

Potraviny: S1 E17: Šéfkuchař na ucho: Martin Štangl vaří zvěřinu – nejdostupnější etické maso

Cena zvěřiny letos rekordně klesla. Svého lokálního dodavatele navíc najdete snadno díky aktivitě Lesů ČR, která se jmenuje . A to jsou další dobré důvody osvojit si přípravu masa zvířat z volné přírody. Taky proto, že: dobře…

Více

Potraviny: S1 E16: Jak neplýtvat jídlem? Naučí nás kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni.

Kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni je pro mě knižní (kuchařkovou) senzací roku 2020. Učí nás nejen neplýtvat a vařit objevně a efektivně, ale posunuje naše vnímání toho, co je ještě dobrá surovina na vaření a co už patří do…

Více