Series: Potraviny

Potraviny: S2 E2 4 NEJ jídla: Bráchové Giang a Khan Ta

Bratři Giang a Khan Ta mají 3 vietnamské restaurace v Praze: Gao Den, Tato a Dian. V tom, co dělají jsou nejlepší. Proč? Protože v jejich podání  vietnamská kuchyně konečně zvedla hlavu a získala tolik potřebné sebevědomí….

Více

Potraviny: S1 E29: Míchačky s Darinou Sieglovou

Míchačky s Darinou Sieglovou   Na stole bude šéfkuchařské pečené kuře. Propátráme, jak a jestli funguje nový potravinový doplněk: histabiotika pro alergiky. Přemluví mě Darina, abych přestala odmítat český…

Více

Potraviny: S1 E28 Hvězda chutí: kyselost

Moc to s ní neumíme, přitom kyselá chuť v jídle je něco jako jiskra💥. V tomto díle Potravin vás kreativní šéfkuchařka Jana Jelič naučí, jak správně kyselost používat, aby byla pro vaše jídlo novým rozměrem a ne pohromou….

Více

Potraviny: S1 E27: Šéfkuchařka Anna Vejvodová: „Do poslední chvíle jsem nevěřila, že otvíráme kapří restauraci.“

Dnes v ní připravuje kaprovku, kapřenky nebo kapří ceviche a kapra a la tuňák. V táborském Thiru vrací slávu jídlům z kapra a začínají od základu: změnou v chovu ryby, která má na chuť podstatný vliv. Anně je 24 let a k práci s…

Více

Potraviny: S1 E26: Fenomén lečo

Má potenciál stát se kultovním jídlem. Tak kde to vězí? Pokusíme se leču pomoci spolu s Darinou Sieglovou z časopisu Apetit. Plus anketa mezi šéfkuchaři: Tomáš Valkovič z Ambi, Pavel Býček z Eatery a Jirka Hrachový z Výčepu…

Více

Potraviny: S1 E25 Gastro devadesátky

Proč bylo pojídání hovězího tataráku tajné? Z jakého důvodu se tak rozmohl kuřecí plátek s broskví? Čím rozlítila veřejnost restaurace U Malířů? Kdo byli tehdejší majitelé prvních soukromých restaurací? Na projížďku…

Více

Potraviny: S1 E24: Jak se naučit opravdové cukrářské řemeslo

Jste blázni do pečení a sníte o tom, že byste svou vášeň profesionalizovali? Poslechněte si rozhovor s dívkou, která to udělala: absolvovala legendární cukrářskou školu Cordon Bleu v Paříži. V Čechách jí má dosud…

Více

Potraviny: S1 E23: Co znamená objev starořímského fastfoodu?

Poslední archeologické nálezy odhalily, že rychlé stravování tu bylo dávno před námi a vypadalo nápadně podobně jako to dnešní. Mým hostem je Honza Váňa, student archeologie v americkém Boulderu, který nám o vzrušujícím nálezu…

Více

Potraviny: S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep

Šéfkuchař Jirka Hrachový pochází z Valašska. A i když je to tradičně chudý region, má svůj půvab v samovýrobě potravin, jejich sdílení a velkém sepjetí s přírodou. V novém dílu Potravin Jirka vysvětlí, jak se mu povedlo tohle…

Více

Potraviny: S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep

Šéfkuchař Jirka Hrachový pochází z Valašska. A i když je to tradičně chudý region, má svůj půvab v samovýrobě potravin, jejich sdílení a velkém sepjetí s přírodou. V novém dílu Potravin Jirka vysvětlí, jak se mu povedlo tohle…

Více