Series: Šéfové jsou kok*ti

Šéfové jsou kok*ti: 26. Jak (ne)být dobrý jen na Brno

s Honzou Čajčíkem, barmanem a jedním z šéfů letního baru Na Brno Dobrý. 
Honza vyznává paradoxy: sám je puntičkář (i když s rezervou), ale vřele doceňuje volnost a považuje ji určující vlastnost naší organizace. Jak se mu podařilo to skloubit, když šéfov…

Více

Šéfové jsou kok*ti: 25. Jak (ne)vést volební kampaň v baru

S Janem “Hanzem” Podlenou, velkým člověkem s malým dítětem v těle – a kandidátem na ještě většího šéfa. Je Hanz velký svými činy nebo tělesnými rozměry? A co pro velkého člověka znamená být malý boss? Navíc, jak sám říká, v tom “našem malém korporátu”? H…

Více

Šéfové jsou kok*ti: 24. Jak (ne)žít v noci

S Dominikem Markem, stárnoucím upírem a doživotním barmanem BKN.Život barmana a život upíra se sobě až nebezpečně podobají: všechno tak trochu na krev a nula denního světla. Jak se z toho nezbláznit, když už člověku není dvacet pět a nechce si do třceti …

Více

Šéfové jsou kok*ti: 23. Jak být barmanem do (ne)pohody

S Rudou Formanem, manažerem Baru, který neexistuje a barmanem tělem i duší.
Jaké to je být barmanem po více než dekádu? Jsou dnes ještě důležitá slova jako zbožíznalství, etiketa, servis, nebo jde o tradice co stojí v cestě pokroku? Anebo to není ani čer…

Více

Šéfové jsou kok*ti: 22. Jak (ne)vybrat toho nejlepšího

s Vendy Horčičkovou, HR psychoženou a spojovacím článkem Lidí z Baru.
Má smysl lhát u pohovoru o tom, že chodíte do fitka? Co znamená celistvý člověk? A může pobyt na východním Slovensku sloužit jako jediná uznatelná výmluva pro to, že někdo nenavštívil …

Více

Šéfové jsou kok*ti: 21. Jak (ne)vymyslet drink pro všechny

S Martinem Hůlou, výkonným ředitelem Osmičky – brainhack drinku, co miluješ, nebo nenávidíš.
Prý stvořil drink, co chutná jak psí žrádlo – a podle jiných zase jako parádní kyselý čaj. Proč je důležitější, co to umí, než jak to chutná? A proč to nepřestat…

Více

Šéfové jsou kok*ti: 20. Jak (ne)stvořit další eshop

S Danem Enenklem, manažerem 4pokojů, videochefem a tvůrcem online tržiště NA DOMA DOBRÝ.
Jak přenést pomyslnou řeznici Libušku z krámku do onlajnu? Co dělá dobrý eshop dobrým eshopem – luxusní zboží, běžné zboží, nebo oboje? A kde najdu nejlepší maso v k…

Více

Šéfové jsou kok*ti: 19. Jak se stát (ne)spisovatelem

Třiatřicet Honzových obličejů v jedné knize, je to málo, nebo moc? A je to ještě sebeshazování, nebo už narcisismus? A nebo jde o duchovní nauku? Kolikrát si vlastně Honza po sobě knihu přečetl? A změnilo se vůbc něco, kromě toho, že se změnil celý svět?…

Více

Šéfové jsou kok*ti: 18. Jak (ne)trénovat tým

S Vojtou Slámou, věčně rebelujícím šéfem Whiskey Baru, který neexistuje.
Jak se šéfuje někomu, kdo má zásadní problém s hierarchií? A jak se hledá klíč k asi nejsoudržnějšímu týmu v dějinách (brněnského) gastra? A co třeba rozdíl mezi rodinou a sportovní…

Více

Šéfové jsou kok*ti: 17. Jak (ne)prosadit svoji vizi

S Mončou Slámovou, šéfkou cateringu Úplně Všude.
Proč je blbé mít jasnou vizi, jak má co dopadnout, a snažit se jí bezhlavě prosazovat? A jak vlastně přijmout svoje šéfovství, když nesnášíte slovo šéf? Monča Slámová má pod palcem cateringovku Lidí z Baru…

Více