Kuchařské čarování

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

UvádíČeský rozhlas

Všechny epizody

Kuchařské čarování: Piškotové čarování veskrze sladké

Recepty na dorty a další dobroty, v nichž se snoubí jemný piškot a sladký krém, ale i pár tipů naslano nabízí kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Dobré hospodyně bývaly vždy velmi šetrné a dobře si vážily všech surovin, zvláště na jaře

„Několik hodin by zabralo například povídání o tom, jaké jarní lupení a výhonky konzumují třeba Japonci,“ začíná Petr Stupka další z jarně naladěných Kuchařských čarování. Ostatně i naši předkové velmi dobře věděli, co je dobré a zdravé.

Kuchařské čarování: Máte doma dva poslední banány? Co takhle dát si banánový chlebíček

V Kuchařské čarování se zaměříme na přípravu ryb, ale Petr Stupka přidá i zajímavou a především užitečnou dobrotu, banánový chlebíček.

Kuchařské čarování: Je indiánské léto a k němu patří dýně, jablka a další dary přírody v kuchyni

Záleží jenom na vás, jak doladíte chuť populární polévce z dýně hokaido a další zeleniny, dozvíte se v novém Kuchařském čarování s Petrem Stupkou. Tento recept preferuje orientální styl.

Kuchařské čarování: Lomnický kapr, na povrchu má být bylinková strouhanka lehce opečená ale ne spálená

V rámci ukázek a ochutnávek úprav ryb a především kapra při letošním Kaprobraní v Lomnici nad Lužnicí jsem připravil velmi jednoduchý, ale skvělý recept. Při té příležitosti jsem způsob, kdy se porce kapra pokryje vrstvou bylinkové strouhanky a jednoduše upeče v troubě na plechu nazval, jako „Lomnický“. Další tipy Petra Stupky v Kuchařském čarování.

Kuchařské čarování: Udělejte si radost a upečte si bezlepkovou bábovku s rýžovou moukou a dýní hokaido

Kuchařské čarování a s ním Petr Stupka přináší další díl zajímavostí a především netradiční recept na tradiční pochoutku. Například anglický chlebíček nebo českou bábovku.

Kuchařské čarování: Kuchařská inspirace z Itálie

Domácí těstoviny a noky, hřiby, rizoto a sýry. Italské recepty serváruje kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Kuchařská inspirace z Mexika

Populární mexické tortily, kouzla s fazolemi a aztécká posvátná polévka. Pestré recepty nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Letní dobroty z hub a borůvek

Tipy na zpracování plodin z českých lesů nabízí kulinář Petr Stupka. Pro inspiraci se podíval i do Rakouska.

Kuchařské čarování: Kuchařská inspirace z Francie

Něco z historie a tradic francouzské kuchyně, vaření s vínem a tarteletky. Recepty a tipy pro vaše vaření připravil kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Kuchařská inspirace z Dálného východu

Recepty na asijské polévky, směs připravovanou na pánvi nebo rýžové nudle nabízí kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Kuchařské rychlovky

Saláty, minutkové pokrmy i koláče. O své recepty na jídla, která připravíte během chvilky, se podělil kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Grilovací fígle a triky

Speciality a nápady, které se hodí pro venkovní grilování, ale i domácí přípravu na pánvi, nabízí kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Jahodová inspirace a další tipy do kuchyně

Recepty na dort „jako sachr“, karbanátky a placky s cizrnou a lahůdky s jahodami nabízí kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Zaručené triky a fígle pro zpracování mletého masa

Nejen sekaná, fašírka, karbanátek, ale i další recepty, v nichž důležitou roli hraje mletí, nabízí kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Mladé jarní lístečky a výhonky v kuchyni

Vaječná omeleta, zelené pomazánky, recepty z mladých kopřiv a pampelišek a mnoho dalšího. Dobré tipy pro zdravé jarní vaření nabízí Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Předjarní zelené lupení a jeho využití v kuchyni

Naši pradávní předkové dobře věděli, jak mocné jsou různé jarní výhonky, klíčky, lístečky a dokonce i pupeny. Jak je využívat dnes, radí kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Speciality slovenských šéfkuchařů

Kapustnica, halušky a mnoho dalšího. Recepty u příležitosti Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích připomíná kulinář Petr Stupka.

Kuchařské čarování: Domácí pečení chleba

Povídání o různých typech chleba a dobré rady pro domácí přípravu pečiva přináší ve svém kulinářském magazínu Petr Stupka.