Šéfové jsou kok*ti

Pojďme si to konečně přiznat: šéfové jsou zdaleka největší překážkou skvělé práce. Vím o čem mluvím, přes deset let totiž šéfuju kdečemu, ale zároveň jsem přesvědčenej, že to musí jít jinak. Chcete se mnou hledat nové šéfovství?

Uvádísefovejsoukokoti

Všechny epizody

Šéfové jsou kok*ti: 26. Jak (ne)být dobrý jen na Brno

s Honzou Čajčíkem, barmanem a jedním z šéfů letního baru Na Brno Dobrý. 
Honza vyznává paradoxy: sám je puntičkář (i když s rezervou), ale vřele doceňuje volnost a považuje ji určující vlastnost naší organizace. Jak se mu podařilo to skloubit, když šéfov…

Šéfové jsou kok*ti: 25. Jak (ne)vést volební kampaň v baru

S Janem “Hanzem” Podlenou, velkým člověkem s malým dítětem v těle – a kandidátem na ještě většího šéfa. Je Hanz velký svými činy nebo tělesnými rozměry? A co pro velkého člověka znamená být malý boss? Navíc, jak sám říká, v tom “našem malém korporátu”? H…

Šéfové jsou kok*ti: 24. Jak (ne)žít v noci

S Dominikem Markem, stárnoucím upírem a doživotním barmanem BKN.Život barmana a život upíra se sobě až nebezpečně podobají: všechno tak trochu na krev a nula denního světla. Jak se z toho nezbláznit, když už člověku není dvacet pět a nechce si do třceti …

Šéfové jsou kok*ti: 23. Jak být barmanem do (ne)pohody

S Rudou Formanem, manažerem Baru, který neexistuje a barmanem tělem i duší.
Jaké to je být barmanem po více než dekádu? Jsou dnes ještě důležitá slova jako zbožíznalství, etiketa, servis, nebo jde o tradice co stojí v cestě pokroku? Anebo to není ani čer…

Šéfové jsou kok*ti: 22. Jak (ne)vybrat toho nejlepšího

s Vendy Horčičkovou, HR psychoženou a spojovacím článkem Lidí z Baru.
Má smysl lhát u pohovoru o tom, že chodíte do fitka? Co znamená celistvý člověk? A může pobyt na východním Slovensku sloužit jako jediná uznatelná výmluva pro to, že někdo nenavštívil …

Šéfové jsou kok*ti: 21. Jak (ne)vymyslet drink pro všechny

S Martinem Hůlou, výkonným ředitelem Osmičky – brainhack drinku, co miluješ, nebo nenávidíš.
Prý stvořil drink, co chutná jak psí žrádlo – a podle jiných zase jako parádní kyselý čaj. Proč je důležitější, co to umí, než jak to chutná? A proč to nepřestat…

Šéfové jsou kok*ti: 20. Jak (ne)stvořit další eshop

S Danem Enenklem, manažerem 4pokojů, videochefem a tvůrcem online tržiště NA DOMA DOBRÝ.
Jak přenést pomyslnou řeznici Libušku z krámku do onlajnu? Co dělá dobrý eshop dobrým eshopem – luxusní zboží, běžné zboží, nebo oboje? A kde najdu nejlepší maso v k…

Šéfové jsou kok*ti: 19. Jak se stát (ne)spisovatelem

Třiatřicet Honzových obličejů v jedné knize, je to málo, nebo moc? A je to ještě sebeshazování, nebo už narcisismus? A nebo jde o duchovní nauku? Kolikrát si vlastně Honza po sobě knihu přečetl? A změnilo se vůbc něco, kromě toho, že se změnil celý svět?…

Šéfové jsou kok*ti: 18. Jak (ne)trénovat tým

S Vojtou Slámou, věčně rebelujícím šéfem Whiskey Baru, který neexistuje.
Jak se šéfuje někomu, kdo má zásadní problém s hierarchií? A jak se hledá klíč k asi nejsoudržnějšímu týmu v dějinách (brněnského) gastra? A co třeba rozdíl mezi rodinou a sportovní…

Šéfové jsou kok*ti: 17. Jak (ne)prosadit svoji vizi

S Mončou Slámovou, šéfkou cateringu Úplně Všude.
Proč je blbé mít jasnou vizi, jak má co dopadnout, a snažit se jí bezhlavě prosazovat? A jak vlastně přijmout svoje šéfovství, když nesnášíte slovo šéf? Monča Slámová má pod palcem cateringovku Lidí z Baru…

Šéfové jsou kok*ti: 16. Jak se(ne)vyhýbat chybám

S Martinem Ulmanem, „cifršpiónem“ neboli finančním ředitelem Lidí z Baru.
Jak se srovnat s přechodem z korporátu do totálního firemního punku a vzít si z každého to nejlepší? Proč je lepší udělat občas něco úplně blbě, ale rychle, než všechno kontrolovat…

Šéfové jsou kok*ti: 15. Jak (ne)zrychlit na turbo

S Ivčou Višňovskou, řečenou Višňou, Turbomoští provozačkou.
Jaké to je šéfovat lidem jen dva měsíce v roce? Jak se přeladit do velitelského módu, když jde o rychlost? A má být šéf ten, kdo organizuje tým zvenčí, nebo se má správný kapitán vrhnout mezi sv…

Šéfové jsou kok*ti: 14. Jak (ne)definovat úspěchy v šéfovství

S Hančou Graclíkovou, superšéfkou Baru, který neexistuje.
Jak je možné, že je šéfek tak málo a kdy se to konečně změní? Chtějí holky vůbec šéfovat? A jak vlastně poznat, že je správný čas posunout se na šéfovskou pozici, a nenechat se semlít hromadou změ…

Šéfové jsou kok*ti: 13. Jak (ne)práskat bičem

S Michalem Nevrlým, principálem Super Panda Circusu a bývalým vojákem.
Jak vypadá podnik, ve kterém se hosté můžou cítit jako někdo jiný a personál naopak být sám sebou? Jak takový cirkus uřídit? A je si v něčem podobné řízení baru a řízení armádní jedno…

Šéfové jsou kok*ti: 12. Jak (ne)radit šéfům

S psycho-koučkou Olinkou Vlachynskou. 
Musí být člověk sám šéfem nebo šéfkou, aby mohl radit lídrům? Anebo rovnou psychopatem? A co znamená zpětná vazba hierarchicky nahoru? Je to geometrický úkol, nebo psychologická poučka? Tohle všechno dnes proberu se…

Šéfové jsou kok*ti: 11. Jak (ne)být autoritou a proč (ne)brát drogy

Už podruhé s Adamem Vodičkou, šíleným hoteliérem z hotelu Anybody. 
 
Co to je technologie? Podle Adama se pod tohle slovo vejde stejně tak šéfování lidem, jako třeba braní drog. Technologie je neutrální a záleží na tom, jak ji použijete. Šéfovat může čl…

Šéfové jsou kok*ti: 10. Jak (ne)najít tajnou ingredienci šéfovství

S Lukášem Látalem, šéfem 4pokojů. 
 
Co to je, to “něco”, co dělá některé šéfy oblíbenými? Co vážně nikdy nesmíte udělat a co se zas hodí skoro vždycky? A co když se kvůli vám někdo rozbrečí, je to vaše chyba? Superoblíbený Lukáš nám pootevře dvířka od s…

Šéfové jsou kok*ti: 9. Jak (ne)vypít knihu

S Tomem Křemenákem, barmanem a editorem tekuté kuchařky.
Je spisovatel každý, kdo něco napíše? A co takový barový spisovatel? Tomu asi nezbývá, než psát tekuté knihy – nebo ne? O tom, jak vás celostátní karanténa přinutí vrhnout se na dva roky odkládaný …

Šéfové jsou kok*ti: 8. Jak (ne)pracovat moc

Opět o samotě, s plechovkou zázračné Osmičky. 
 
Tento díl je o Osmičce, prvním českém brainhack drinku, který si můžete koupitna www.zazracnaosmicka.cz. 
 
Jak vypadá poctivá šéfovská depka? U mě třeba tak, že začnu pracovat až moc. Jenže vyhrocená akti…

Šéfové jsou kok*ti: 7. Jak (ne)mít vize

S Adamem Vodičkou, “šíleným hoteliérem” z hotelu Anybody. 
Je to hotel, není to hotel? Podle Adama je to spíš vztahový zákusek, nebo místo a čas pro transformační rituál. Nebo taky dort plný energeťáku a hezká droga. Že nerozumíte? I to se stává, a právě…

Šéfové jsou kok*ti: 6. Jak zkrotit (ne)přenosnou pohostinnost

S Tomem Miškou, jedním ze služebně nejstarších Lidí z Baru a aktuálním šéfem barového e-krámku. 
Je pohostinnost jenom obor, kde se točí pivo a nosí jídlo, nebo je to spíš princip, který se dá aplikovat všude? A co třeba na dálku? Jak funguje servírování…

Šéfové jsou kok*ti: 5. Jak (ne)řídit proces

S Andrejem Vališem, spoluzakladatelem Lidí z Baru.
 
Jak to vypadá úplně na začátku, když se z kreativního impulsu rodí nový byznys? A jaké to je, když se rodí ne z jedné, ale rovnou ze dvou hlav? A co vlastně myslíme, když říkáme, že “originál neojebeš”…

Šéfové jsou kok*ti: 4. Jak se (ne)bát Neznámého

Tentokrát o samotě a bez hostů.
Která jistota je falešná a která opravdová? A není to totéž? Podnikatel je totiž někdo, kdo dělá věci, o kterých neví, jak dopadnou a z principu by je jisté mít neměl. O tom, a taky o nutkání chlastat přes den, vytváření v…

Šéfové jsou kok*ti: 3. Jak (ne)dávat druhé šance

S Honzou Vodičkou, šéfem chillout baru Slast. 
 
Komu dát druhou šanci? Jasně, když někdo rozbije skleničku, hned ho nevyhodíte. Ale když někdo lže? Nebo rovnou krade? Já si myslím, že i tak to jde. Zato Honza Vodička by těmi druhými šancemi šetřil. Pojď…

Šéfové jsou kok*ti: 2. Jak (ne)chválit

S Martinem Hůlou, šéfem limonádovny. 
 
Jak chválit správně? Co to vůbec znamená? A i když je to správně, stojí to za to? Martin tvrdí že ano, já si to ale nemyslím. Pojďte si poslechnout, k čemu jsme se dostali v naší debatě o rozdílech mezi chválou a z…

Šéfové jsou kok*ti: 1. Jak (ne)psát manuály

S Patrikem Medřickým, marketingovým expertem.
 
Má smysl sepisovat jasné návody a sáhodlouhé manuály, když v praxi je stejně všechno jinak? Já říkám ne. Zato Patrik si není tak úplně jistý. Pojďte nahlédnout pod pokličku našich myšlenkových procesů a zas…

Šéfové jsou kok*ti: 0. Jak (ne)poznat, že jsi kokot

Kdo to je vlastně šéf? A jak se pozná dobrý šéf od toho špatného? A není to vlastně jedno – neleží ten problém úplně někde jinde? Na tohle všechno se snažím přijít se spoustou dalších bezva lidí – leaderů i neleaderů – v tomhle podcastu. V úvodní částí s…