Starbucks jinak

Starbucks je tak trochu jiná společnost. V našem podcastu budeme odhalovat 2x do měsíce backstage značky Starbucks skrze rozhovory o lidech, o kávě a naší kultuře.

UvádíStarbucks jinak

Všechny epizody

Starbucks jinak: 59. Káva Odyssey Blend připomíná cestu plnou dobrodružství, říká coffee master Adina

Nová promo káva je jako stvořená pro nadcházející letní období – připomíná totiž slavnou Homérovu Odysseu, která hovoří o cestě plné dobrodružství. Tu musí urazit také tři kávy, ze...

Starbucks jinak: 57. Uhlí do kafe a kafe do skla aneb o Reserve kávě West Java s coffee masterem Richardem

Promo kávou v naší nabídce ve Starbucks Reserve store na Jungmannově náměstí je West Java, indonéská káva bylinné chuti. Odkud přesně pochází a jakou metodou je zpracována? Na jaký...

Starbucks jinak: 56. Spring Season Blend – o kávě s chutí jara s coffee masterem Karolínou

Jarní promo nabídce ve Starbucks vévodí nová káva s obalem v barvách rozvketlých sakur – Spring Season Blend 2023. Z jakých zemích pochází kávy, ze kterých je jarní směs...

Starbucks jinak: 55. O novém Reserve Store – místě, kde je káva opravdovým zážitkem

Ve čtvrtek 16. února se naše kavárna Starbucks na Jungmannově náměstí v Praze přes noc proměnila na Reserve Store – úplně nový koncept, který je prvním svého druhu ve...

Starbucks jinak: 54. “Rok 2022 byl rokem skvělých výsledků,” říká regionální ředitel Grzegorz Kaźmierczak

Opět po roce jsme si do podcastu pozvali našeho regionálního ředitele Starbucks, Grzegorze Kaźmierczaka, aby zhodnotil loňský rok ze svého pohledu, vypíchl, co se nám dařilo, a prozradil chystané...

Starbucks jinak: 53. Tribute Blend – o kávě, která spojuje kontinenty

Tribute Blend je oslavou všech oblastí, odkud ve Starbucks odebíráme kávu – Jižní Ameriky, Afriky a Tichomoří. Jaké chutě v této aktuální promo kávě můžeme nalézt? O tom jsme...

Starbucks jinak: 52. Veganuary aneb o naší rostlinné nabídce s marketingovým manažerem Michalem Holotíkem

I ve Starbucks se zapojujeme do iniciativy Veganuary, která má za cíl zvýšit povědomí o rostlinné stravě. Jaké nové produkty v naší nabídce můžete najít? Proč jsme se rozhodli...

Starbucks jinak: 51. O vánočních kávách s coffee masterem Terezou Hrdinovou

Vánoce jsou ve Starbucks naším nejoblíbenějším obdobím – a to především díky naší tradiční kávě Christmas Blend, která se každý rok vrací a dotváří tu pravou vánoční atmosféru. Letošní...

Starbucks jinak: 50. epizoda a to nejlepší z našeho podcastu

Po více dvou letech a dvou měsících má náš Starbucks jinak podcast již 50 epizod! Kolik jsme měli hostů? Jaká káva mezi nimi byla nejoblíbenější? Odkud nás posloucháte? A...

Starbucks jinak: 49. Kouzlo úspěchu je být dobrý v tom, co každý den děláme na kavárnách, říká Barista šampionka Vendy Panchartková

I v roce 2022 se uskutečnil Starbucks Barista Championship. Naší letošní českou vítězkou byla Vendy Panchartková, která se navíc probojovala do evropského finále, které se konalo v Reserve Roastery...

Starbucks jinak: 47. O kávě Autumn Blend, která chutná jako podzim

Pro letošní sezonu jsme si ve Starbucks připravili také speciální kávovou směs, která svou chutí skvěle doplní podzimní atmosféru a oblíbené dezerty s vůni skořice a hřebíčku. Jmenuje se...

Starbucks jinak: 46. Podzimní Reserve kávy – Zambie, Bolívie, Sumatra

I naše kavárna Starbucks Reserve se zahalila do podzimu, a to novou nabídkou Reserve káv. Tentokrát je to trio Zambie, Bolívie a Sumatra a s Georgem z kavárny Starbucks...

Starbucks jinak: 45. Věřit, že můžeš, je polovina úspěchu, říká District Manager Jakub Zubatý

Kariérní růst ve Starbucks není klišé a náš host je toho zářným příkladem. Jakub Zubatý začínal jako barista, ale během 12 let ve společnosti pracoval ve Starbucks v několika...

Starbucks jinak: 44. O kávě Odyssey Blend s coffee masterem Kristýnou Líznerovou

Naše sezonní káva Odyssey Blend je oslavou budoucnosti a aktivit, které ve Starbucks děláme pro udržitelnější podnikání. Které to jsou? Jak tato limitovaná káva chutná? A s čím chutná...

Starbucks jinak: 43. O objevování Evropy i životě studenta ve Starbucks s baristou Jiřím Langrem

Jeden z našich partnerů z řad studentů, Jirka Langr, vyrazil na tour po Evropě díky programu Discover EU od Evropské komise. Které země si pro svoji cestu vybral? Kde...

Starbucks jinak: 42. O kávě Columbii Narino s coffee masterem Patrikem Zahradníkem

Colombia Narino je zaslouženou stálicí naší nabídky zrnkových káv – její chuť po vlašských oříšcích je zcela nezaměnitelná. Zajímavosti o této kávě nám tentokrát povyprávěl Patrik Zahradník, coffee master...

Starbucks jinak: 41. O novinkách ve Starbucks Reserve se Store Manažerkou Lenkou Reisovou

Kavárnu Reserve si letos vzala pod svá křídla nová Store Manažerka, Lenka Reisová, a přijala pozvání do podcastu, aby nám popovídala o všech novinkách, které v Reserve můžeme zažít...

Starbucks jinak: 40. O výletě do první kavárny Starbucks na Pike Place Market v Seattlu s Romanem Světlíkem

Starbucks vznikl v roce 1971 jako malá prodejna s čajem a kávou na Pike Place Market v Seattlu, tržišti plném stánků s rybami, pečivem i květinami. Kavárna tam stojí...

Starbucks jinak: 39. Naomi Adachi: Japonská matcha chutná ve Starbucks nejautentičtěji

Pro moderátorku Naomi Adachi, která je napůl Češka a Japonka, je Starbucks lovebrandem. Vyzpovídali jsme ji proto i v našem podcastu, abychom se dozvěděli více o tom, jak tahle...

Starbucks jinak: 38. Trénink baristy ve Starbucks trvá desítky hodin, říká Jiřina Králová, Store Manažerka

Tréninkový plán na pozici baristy ve Starbucks většinou nové partnery překvapí svou komplexností a propracovaností. Jak takový trénink probíhá? Co všechno musí nový kolega absolvovat? A kam se může...

Starbucks jinak: 37. Siren’s Blend, káva oslavující ženy v kávovém průmyslu

Ženy jsou klíčovou součástí světa kávy – od jejího pěstování, přes proces nákupu a pražení až po naše kavárny. Káva Siren’s Blend je proto poctou a oslavou jejich důležité...

Starbucks jinak: 36. Dodnes ve své práci využívám, co jsem se ve Starbucks naučila, říká Veronika Gálová Bolduc

Do podcastu jsme si tentokrát pozvali speciálního hosta – Veroniku Gálovou Bolduc, která již několik let pracuje ve světě výběrové kávy, má za sebou řadu vítězství v baristických soutěžích...

Starbucks jinak: 35. House Blend aneb o kávě, která spojuje, s Kateřinou Kolací

Káva House Blend je neprávem tak trochu Popelkou mezi našimi zrnkovými kávami – nejedná se o jednodruhovou kávu s dynamickým chuťovým profilem, ale právě její vyváženost a sametová chuť...

Starbucks jinak: 34. O programu “Doing Good” a pomoci druhým s Martinou Hlouškovou, Store Manažerkou

Pomoc druhým a zapojením do CSR aktivit má Starbucks v DNA. Martina Hloušková, Store Manažerka kavárny v Pardubicích, od začátku tuto kulturu oceňuje a s týmem ve své kavárně...

Starbucks jinak: 33. Rok 2022 snad bude zpomalujícím rollercoasterem, říká regionální ředitel Grzegorz Kaźmierczak

Od 1. července 2021 je ve vedení značky Starbucks v Čechách a na Slovensku nový regionální ředitel, Grzegorz Kaźmierczak. V rozhovoru prozrazuje, jak začala jeho kariéra ve Starbucks, v...

Starbucks jinak: 32. I malá změna směrem k udržitelnosti má u nás velký dopad, říká Brand Manager Michal Holotík

Hostem prvního podcastu v novém roce byl Michal Holotík, Brand Manager značky Starbucks pro Česko a Slovensko. Proč mu dává smysl věnovat se udržitelnosti? Jaké iniciativy ve Starbucks děláme...

Starbucks jinak: 31. O letošní kávě Christmas Blend a Vánocích ve Starbucks

O letošních vánočních kávách – Christmas Blend a Christmas Blonde Roast 2021 s Dominikou Kožušníkovou, Assistant Store Manažerkou ze Slovenska. Co si pro nás kávoví ochutnavači ze Seattlu letos...

Starbucks jinak: 30. O Barista Championshipu s Julií Brandovou, šampionkou roku 2021

I letos jsme ve Starbucks uspořádali soutěž Barista Championship – utkání těch nejlepší baristů z našich kaváren. Vítězka národního kola, Julie Brandová, se následně zúčastnila také evropského finále se...

Starbucks jinak: 29. O kávě Tanzanii Kanji Lalji s coffee masterem Lucií Hrubou

V tomto díle jsme si povídali o Starbucks Reserve kávě Tanzanie Kanji Lalji Estate. Coffee master Lucie Hrubá prozradila zajímavosti nejen o této výjimečné kávě, ale i lokalitě, odkud...

Starbucks jinak: 28. O náboru do Starbucks s Anettou Vojáčkovou

“Přitahujeme studenty, ale vítán je u nás každý,” říká v náborové epizodě Store Manažerka Anetta Vojáčková. Jak probíhá výběrové řízení do Starbucks? Je obtížné se k nám dostat? Jak...

Starbucks jinak: 27. O kávě Blonde Roast a filozofii pražení s Lenkou Kyselovou

Tento díl jsme věnovali velmi oblíbené kávě z naší nabídky, světle pražené kávě Blonde Roast. Coffee master Lenka Kyselová nám kromě jejího vzniku, zeměpisného původu a chuťových charakteristik popsala...

Starbucks jinak: 26. Starbucks se nejvíc liší přístupem k zaměstnancům, říká Store Manager Petr Blaha

Hostem tohoto dílu byl Petr Blaha, Store Manager kavárny Vaňkovka Brno, který do Starbucks přestoupil z KFC, jiné značky v rámci společnosti AmRest. Ačkoli používáme napříč AmRestem stejné systémy,...

Starbucks jinak: 25. Na západní Jávě je odrůda arabica vzácnost, říká coffee master Diana

Naše promo káva Indonesia West Java patří mezi velmi malé procento produkce kávy Arabica, která na ostrově Jáva zůstala. Proč bylo téměř 96 % kávovníků v 19. století zničeno?...

Starbucks jinak: 24. Naše letní drinky aneb zchlaďte se ve Starbucks

V tomto letním dílu jsme si posvítili na naše letní drinky, a to s Kateřinou Jedličkovou, Marketing Specialistkou a Coffee Masterem. Jak se připravuje coldbrew, proč je „prababičkou“ mezi...

Starbucks jinak: 23. O Haciendě Alsacie, kávové farmě na Kostarice, s cestovatelkou Blankou Tichou

V tomto díle pokračujeme s kávovými cestovatelskými zážitky, tentokrát s Blankou Tichou, Store manažerkou, která navštívila naši farmu Hacienda Alsacia v Kostarice.

Starbucks jinak: 22. Nejlepší time management má maminka po mateřské, říká manažerka Kristýna Svobodová

V dnešním díle jsme si povídali o tom, jak se ve Starbucks pracuje rodičům.Náš host, Kristýna Svobodová, se stala součástí Starbucks již v úplných začátcích, od té doby se...

Starbucks jinak: 21. Výprava ke kořenům aneb Rwanda Origin Trip

Tentokrát jsme si povídali o Rwanda Origin Tripu, “výpravě ke kořenům”, který Starbucks každoročně pořádá. Účastníci mají šanci na vlastní oči vidět kávové farmy ve Rwandě, jak se káva...

Starbucks jinak: 20. Q&A aneb co jste chtěli vědět o Starbucks a báli jste se zeptat

V jubilejní 20. epizodě jsme si vzali na mušku nejčastější dotazy, na které se nás ptají naši fanoušci, kandidáti nebo lidé z okolí. Kde se berou receptury drinků? Můžu...

Starbucks jinak: 19. O udržitelnosti a CSR aneb jak jsme ušetřili miliardu plastových brček

“Do roku 2030 chceme být ve Starbucks “resource positive” společností – tedy společností, která planetě víc dává než bere,” říká v rozhovoru o udržitelnosti Barbora Golombová, HR Business Partner...

Starbucks jinak: 18. O výroční kávě Anniversary Blend s Markétou Peškovou

Oslava 50. výročí by nebyla tou pravou oslavou bez speciální výroční kávy – naší Anniversary Blend, která přináší oblíbenou zemitou a plnou chuť díky nejlepším zrnům letité Sumatry a...

Starbucks jinak: 17. Slavíme 50. výročí a máme pro vás pár zajímavostí!

30. března 2021 Starbucks oslavil 50. výročí od založení. Pro tuto příležitost jsme připravili i speciální díl, ve kterém pro vás máme několik zajímavostí. Víte, že se Starbucks mohl...

Starbucks jinak: 16. I já si dřív myslel, že Starbucks nemá s kávou nic společného, přiznává bývalý pražič kávy Jaroslav Rajoš

Do aktuálního dílu jsme si pozvali hosta, který před nástupem do Starbucks prošel kavárnami třetí vlny, byl pražičem výběrové kávy a dodnes dělá porotce na prestižních baristických soutěžích. Jaroslav...

Starbucks jinak: 14. Příběh Caffé Verona je ze všech našich káv nejkrásnější, říká coffee master Nika

Caffé Verona je láskou v šálku. Příběh této kávy s čokoládově-karamelovou sladkostí byl proto hlavním tématem našeho povalentýnského rozhovoru s Nikolou Lašákovou, Assistant Store Managerem a coffee masterem jedné...

Starbucks jinak: 13. Největší šok pro mě byl, že Češi smrkají na veřejnosti, říká manažerka Polina Subbotina

Ve Starbucks vytváříme takovou kulturu, aby se každý cítil vítán, a to i pokud je jiné národnosti. V tomto díle byla proto hostem Store Manažerka Polina Subbotina, která pochází...

Starbucks jinak: 12. Espresso Roast aneb O lásce k tmavě praženým kávám

Hostem dalšího dílu je milovnice hořkého doppia a nová Country HR Manažerka, Pavla Hřídelová. Povídaly jsme si o původu naší signature kávy Espresso Roast, lásce k tmavě pražené kávě...

Starbucks jinak: 11. Účast v Barista Championship je skvělá zkušenost, říká šampionka roku 2020, Bára Dolečková

I v roce 2020 nakonec proběhla naše tradiční soutěž Barista Championship. Ve finále zvítězila teprve osmnáctiletá Barbora Dolečková a v podcastu si povídáme o tom, jak probíhá taková soutěž...

Starbucks jinak: 10. Ze života baristy aneb #tobeapartner

Být partnerem ve Starbucks s sebou přináší i spoustu zábavných situací. Proto jsme si do vánočního dílu pozvali Nelu Nippertovou, vedoucí směny z kavárny Flora, s jejími veselými historkami...

Starbucks jinak: 09. Dva tátové: Musíme mít jistotu, že se spojujeme se značkou, jejíž hodnoty nám jsou blízké

V deváté epizodě nás navštívili speciální hosté – David a Michal Vaníčkovi, Dva tátové, kteří měli v rámci roční spolupráce za úkol vyzkoušet si práci ve Starbucks, poodkrýt její...

Starbucks jinak: 08. Káva Christmas Blend chutná každý rok jinak, říká coffee master Martina

Advent začíná již tento týden, a tak jsme nový díl podcastu věnovali kávě Christmas Blend – sváteční směsi, na kterou se těšíme celý rok a nedokážeme už si bez...

Starbucks jinak: 07. Bořiči mýtů

V sedmém díle jsme si posvítili na některé mýty a domněnky, které o Starbucks slýcháme. Opravdu platí, že Starbucks rovná se kafe za stovku? Je naše káva přepálená? Jsou...

Starbucks jinak: 06. Je káva ve Starbucks nakupována eticky?

Máme ve Starbucks Fairtrade kávu? Můžu si kávovník vypěstovat na zahradě? Chutnají jinak zrna z Latinské Ameriky a Tichomoří? To všechno jsou otázky, na které v novém díle podcastu...

Starbucks jinak: 05. Ve Starbucks jsem vůbec pracovat nechtěl, říká Lukáš Porazil, provozní ředitel pro Starbucks CZ/SK

Do podcastu jsme si tentokrát pozvali Lukáše Porazila – provozního ředitele pro Starbucks v Čechách a na Slovensku. Jaká byla jeho cesta od zástupce manažera až na jeho aktuální...

Starbucks jinak: 04. Starbucks Reserve™

O tom, že ve Starbucks umíme mnohem víc než karamelové frappuccino, nám tentokrát vypráví Roman Světlík, barista a Product Manager kavárny Starbucks Reserve™ na Jungmannově náměstí v Praze. V...

Starbucks jinak: 03. Barista Championship

Tentokrát si Péťa Kolářová pozvala do podcastu naši kralující vítězku soutěže Barista Championship 2019, Kačku Roškotovou. O tom, jak její kvalifikace vypadala, jaké bylo finále Barista Championship v Londýně...

Starbucks jinak: 02. Příběh značky Starbucks

O začátcích společnosti Starbucks v Seattlu jsme si povídaly s Terkou Špetlovou, Store Managerkou kavárny Muzeum a školitelkou Starbucks zážitku. Kde se vzal název Starbucks a jakto, že je...

Starbucks jinak: 01. Jak to všechno začalo

V prvním díle podcastu Starbucks Jinak s námi Péťa Kolářová sdílela svůj příběh ve Starbucks – a jak to všechno v roce 2007 začalo. Začátky v Seattlu i otevření...