VisitChef Podcast

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín VisitChef. Nové epizody každý týden odpoledne.

UvádíJán Chovanec

Všechny epizody

VisitChef Podcast: Linda Rejfková: Největší výzvou vždy je vytvořit koktejl, který osloví co možná nejširší veřejnost

„Ve Vancouveru pře jedenácti lety ještě nebyla barmanská scéna rozvinutá, v Singapuru vám dávají možnost posouvat se stále dál. Tam se i zrodil můj sen stát se ambasadorkou,“ říká...

VisitChef Podcast: Václav Šitner: Česká whisky má dobře našlápnuto. Výrobci české whisky by měli držet pohromadě

„Vždy byl můj sen vyrábět whisky. Dlouho jsme neměli dostatečné zařízení na to, abychom mohli říct – toto je whisky zplozená u nás, na Blatné,“ říká mistr destilatér Zámecké...

VisitChef Podcast: Jaroslav Kozdělka: Rukodělný chleba? Přesně poznám, kdo u nás který chleba dělal

„V České republice je hodně dobrých chlebů. Přidaná hodnota toho našeho je samotná pec. Zkoušeli jsme stejný chléb upéct jinde a nebylo to ono. Denně v Esce upečeme 580...

VisitChef Podcast: Radek David: Fine dining u nás dělá maximálně šest restaurací. Michelin Guide nás hodnotí tvrdě

„Práce pro Jurije Kolesnikova a jeho restaurace La Veranda či Babiččina zahrada mi dala všechno. La Veranda měla na hvězdu. Připravuji svojí první knížku. V Aramarku je všechno transparentní,...

VisitChef Podcast: Klára Kollárová: Sommelierů, kteří na hosty mluví spatra, tu máme dost. Myslím, že to není správná cesta

„Vinograf bude pořád tak trochu můj. Extrémně důležitý je pro mě kontakt s hostem, cítím to jako gros své práce. Přetransformovat to do národní vrstvy bude největším úkolem, který...

VisitChef Podcast: Miroslav Motyčka: Kvalitní sadařské pálenky do gastronomie patří. Je to zážitek

„Sadařské pálenky jsou limitované, ale chceme, aby byly co nejvíce dostupné. Sadařství je v Čechách a na Slovensku na ústupu. Nemůžeme se spoléhat na to, že vykoupíme dostatek kvalitního...

VisitChef Podcast: Hanuljak knives: Baví nás vyrábět nože od začátku do konce, nechceme používat prefabrikáty

„První nůž jsme dělali stylem švajc a kladivo. Dnes jimi krájí v restauracích u nás i v zahraničí, kupují je ale i sběratelé. A také je hojně pořizují ženy...

VisitChef Podcast: Jiří Hrachový: Chceme hosty, kteří přijdou do Výčepu na pivo překvapit. Kdo kdy jedl černou koprovku?

„Název Výčep je tak trochu zavádějící. Jsme jediná pivnice v republice, která dělá vrcholově hospodský fine dining,“ říká šéfkuchař pražského podniku Výčep, Jiří Hrachový.

VisitChef Podcast: Lukáš Vašek: Václavák mě nemrzí. Arabský poloostrov je místo pro byznys

„Ať si tam podniká, kdo chce, Václavák mě nemrzí. Franšíza v Rijádu je jenom prvním krokem. Počet našich poboček je v Praze strop, víc jich už nebude. Crobliha je...

VisitChef Podcast: Jan Vlasák: Nikka Perfect Serve je momentálně nejautentičtější soutěž pro barmany

„Nikka Perfect Serve zkoumá úplně jiný aspekt barmanství, než zkoumají všechny ostatní soutěže. 85 procent charakterů, které jsem v rámci soutěže měl možnost vidět, jsem skutečně na baru i...

VisitChef Podcast: Filip Žák: Public Interest má stovky štamgastů, s většinou z nich si tykáme

„Moje první práce v zahraničí byla v michelinské dvojhvězdě v Portugalsku. Nejsme klasický bar Prahy 1, Public Interest je pro mě komunita, kterou tvoří štamgasti. Je to víc organické...

VisitChef Podcast: Miloš Danihelka: Cítím satisfakci za letošní World Class. Této sklizni v Champagne se žádná nepodobala

„Jsem strašně rád, že to na World Class Adriánovi a Víťovi takto dopadlo, ale nechci nálepku, že L´Fleur bar vychovává skvělé barmany do soutěží. Příští rok pojedu do Champagne...

VisitChef Podcast: Jan Albrecht: Třináctá komnata světa rumů

„Návštěva Maison Ferrand předčila všechna moje očekávání. Alexandre Gabriel, který stojí za značkou rumů Plantation se nebojí improvizovat a zkoušet nové věci. Jeho návštěva u nás je tak trochu...

VisitChef Podcast: VisitChef speciál: Bavorák je obrovsky variabilní koktejl

„Vzbuzuje emoce a historicky kolem sebe vždy tvořil komunitu. Fernet Stock je legendární značka a Bavorák může nabrat nekonečné množství forem,“ říkají ve speciál rozhovoru pro VisitChef Tereza Halinárová...

VisitChef Podcast: Jan Knedla: Cítil jsem, že začínám stagnovat, tak jsem jel pracovat do restaurace Amber v Hongkongu

„V Restaurantu Papilio chodím za hosty, což se tu děje velmi málo. Šéfkuchař musí hosty potkávat a za svým menu si stát. Pro londýnskou jednohvězdu L'Atelier jsme z anglických...

VisitChef Podcast: Tomáš Krčmář: Poznal jsem, že pivo může být povznesené na vyšší úroveň

„Než jsem přišel do Lokálu, tak jsem vlastně ani nevěděl, jak může pivo chutnat. Na spoustu historek s hosty je lepší zapomenout,“ říká nejlepší výčepní za rok 2021, Tomáš...

VisitChef Podcast: Josef Pindur: Obhájit pro restauraci hvězdu MICHELIN Guide a odejít

„Jestli byla poslední možností jak se posunout dál moje demise, tak jsem musel odejít,“ říká šéfkuchař Josef Pindur, který letos pro alsaskou restauraci Maison Kieny jako šéfkuchař obhájil hvězdu...

VisitChef Podcast: Roman Kříž: Vyvíjíme maso budoucnosti. Předpokládáme, že časem nebude potřeba velkochovů

„V první řade se snažíme o alternativu mletého masa. Neměl by tam být na první pohled žádný rozdíl oproti hamburgeru nebo karbanátku. Naše maso by ale mělo být zdravější“...

VisitChef Podcast: Sandra Šalatová: Bar je pro mě mnohem více o atmosféře, než o koktejlech. Mojito drink byl na Kubě sladká voda

„Rozdíl mezi ženou a mužem za barovým pultem nevnímám. V Hemingway baru mě na začátku nechtěli, protože jsem malá, teď už z něj ale neodejdu,“ říká barmanka legendárního Hemingway...

VisitChef Podcast: Hugo Hromas: Gastronomie je jednosměrka. Návrat do minulosti nemá smysl

„Jídlo vám má chutnat, i když máte zavázané oči. Ladovské romantice na venkově odzvonilo. Na improvizaci musíte mít nabito – musíte být připraven,“ říká populární outdoorový kuchař a provozovatel...

VisitChef Podcast: Mirka Kverková: Ladies Whisky Club je pouze pro dámy. Máme i výjezdní zasedání

„Nová členka Ladies Whisky Clubu nemusí mít whisky nutně už napitou. Obecně mají ženy oproti mužům lépe vyvinutý čich a chuť. Dámy konečně začali vnímat whisky jako honosný alkohol...

VisitChef Podcast: Ha Thanh Špetlíková: Kafe Pragovka je oáza a taky pankáčský podnik

„Přála bych si malou kavárničku, kam chodí kámošky na kávu a dort, to ale Pragovka fakt není. Chci kvalitní kávu, když na to ale dojde, je to pořád jenom...

VisitChef Podcast: Roman Kóňa: Mäso od Romana je koncept nastavený tak, aby sme tam o 10 rokov boli stále takí istí

„Verím, že Regal Burger zmenil slovenské gastro. Šokovali sme trh. Mäso na burger má byť súčasťou mäsiarskeho byznysu, ale kráľovskou disciplínou je steak. “ hovorí Roman Kóňa, zakladateľ konceptov...

VisitChef Podcast: Tomáš Lysý: Ázijská kuchyňa je u nás na vzostupe. Michelin Guide na Slovensku je otázka na vládu

„Chcel som ľuďom na Slovensku ukázať, že kuchárčina nie je jednoduchá práca. Preto máme centrálnu kuchyňu uprostred podniku. IASAI Food Bar nie je marketingovo postavený na mojom mene,“ hovorí...

VisitChef Podcast: Peter Marcina: Som emotívny človek, milujem hospitality. Na globálnom finále World Class som mal svojho avatara

„Vyhral som dvakrát slovenské finále Diageo World Class Competition, pritom to globálne bolo obmedzujúce. Tú najsilnejšiu zbraň mi tam zobrali. Nakoniec som si to ale užil,“ hovorí Peter Marcina,...

VisitChef Podcast: Michal Kordoš: Na stáž do Nomy som išiel v osemnástich. Škandinávska kultúra ma láka

„V kuchyni sa motám od trinástich rokov. V Nome som si za tri mesiace prešiel všetkými sekciami. René Redzepi dokázal rozplakať dospelých chlapov. Charitatívny projekt Tvoj Buddy je čisto...

VisitChef Podcast: Milan Junior Zimnýkoval: Gastronómia na Slovensku nemala sebavedomie, ale už ho má a teraz to môže začať

„Slovenská gastronómia išla brutálnym spôsobom hore. Som foodie, ale hlavne som papkáč. A či si moderátorské remeslo vyberá daň hektického stravovania na tele? Sakra áno!,“ hovorí populárny slovenský moderátor,...

VisitChef Podcast: Stanislav Harciník: Slovenská barová kultúra je extrémne na vzostupe. Ľudia moju knihu darujú školám

„Som šťastný, že si darcovia vybrali možnosť darovať knihu študentom. Myslím, že vydanie The  Cocktail Balance book bolo načasované veľmi dobre. Verzia 2.0 je v procese. Pôvodne som myslel,...

VisitChef Podcast: Róbert Šajtlava: Trnava Rum Fest je môj osobný love brand

„Obdivujem Ľuboša Rácza, že to stále dáva za barom, aj po toľkých rokoch. Ja už sa takto nevidím. Tohtoročný Trnava Rum Fest je naplánovaný. Musíš byť king of the...

VisitChef Podcast: Martin Novák: Musel som sa odviazať od konvenčných vecí a ísť si svojou cestou

„Tvoríme dokonalý efekt. Som patriot a chcem podporovať domáci trh, prezentovať, čo je lokálne. Chcem to, v čom sme dobrí, pretaviť do svojej kuchyne. Zážitok v Šimák Zámku nie...

VisitChef Podcast: Martin Kruml: Grandhotel Pupp je především závazek. Práce u Zdeňka Pohlreicha byla obrovská škola

„Požadavky na nás jsou ty nejvyšší, ale jiné ani být nemůžou. V Grandhotelu Pupp nás zajímá především klientela v dojezdové vzdálenosti. Na Karlovarský filmový festival se připravujeme půl roku,“...

VisitChef Podcast: Andrea Brožová: Žijeme v lineární ekonomice. Budoucnost musí být cirkulární, tedy bez odpadu

„Potřebujeme, aby cirkularita fungovala v celé společnosti, aby takto fungovali všechny nápojové lahve a plechovky. Pilotní program společnosti Mattoni s Košík.cz chtěl ukázat, že to jde,“ říká Andrea Brožová,...

VisitChef Podcast: Jan Šebek: Barvou koktejlů se v našem signature menu snažíme vyjádřit emoce

„Stejně, jako z krásné restaurace máte i z baru odejít se zážitkem. Koktejly bez alkoholu prodáváme stejně dobře, jako ty s alkoholem. Letos jedu na Kubu reprezentovat Českou republiku...

VisitChef Podcast: ZE MĚ projekt: Vařit bez elektřiny je osvobozující

„V týmu máme myslivce i pekaře. Nejčastěji děláme svatby. Příprava je extrémní. Snažíme se být u suroviny včetně masa od počátku,“ říkají členové ZE MĚ projektu, Vojtěch Nemrava a...

VisitChef Podcast: Martin Svatek: Jsem vítací tip. Nechci koukat jenom do hrnce

„Každý kuchař sní o michelinské hvězdě. Mám rád na place život, ať je to švihácký. Moje slavná lišková polévka šla z Nautilusu do Palcátu semnou,“ říká Martin Svatek, šéfkuchař...

VisitChef Podcast: Jiří Gajdošík: Zimní sezona na horách by letos měla být velmi dobrá, pokud to půjde…

„Otázkou je, kam až nás politici a epidemiologové nechají zajít. Stát pomohl našemu businessu přežít. CzechTourism je bohužel politická záležitost,“ říká Jiří Gajdošík, Hoteliér a spolumajitel hotelové sítě Asten...

VisitChef Podcast: Martin Kortus: Byl jsem restauratérem na Manhattanu. Konkurence byla obrovská

„Restaurace tam jsou našlapané. Z pozice privátního kuchaře jsem vycouval. Dnešní hodnoty jsou přetočené, ale strava je jednou z nejdůležitějších položek v našem životě,“ říká kuchař a lektor kulinářských...

VisitChef Podcast: Pavel Tvaroh: Není nás na světě tolik, kdo děláme takové věci

„Tvořím na základě tří vizí. Některé pokusy musím nechat na zadní části plotny a po letech se k nim vrátit. V Japonsku mě hodně baví třeba restaurace typu Kaiseki,“...

VisitChef Podcast: Pavel Weiss: Čím více se propíjím světem ovocných destilátů, tím je zajímavější ostrost alkoholu

„Alkohol je v pálence nositelem chutí a vůní. Jako barmana mě nejvíce zajímá duše pálenky, nějaká její přidaná hodnota. Trendem v pálenkách jsou ovocné speciality,“ říká Pavel Weiss, Brand...

VisitChef Podcast: Vojtěch Václavík: V KRO Kitchen je hodně zastoupená moje zkušenost s nordickou gastronomií

„Karlínské Kro bistro & bar je pořád jenom začátek. Síla tohoto konceptu je mnohem dál. Ze začátku nám hodně pomohli foodblogeři,“ říká Vojtěch Václavík, spolumajitel KRO Kitchen.

VisitChef Podcast: Zdeněk Kortiš: Speyside byl díky kvalitě whisky vždy vyhlášeným regionem

„V rámci edice Secret Speyside dovezeme například whisky Caperdonich, což je palírna, která už nestojí na povrchu zemském. Chivas Brothers vlastní už jenom několik málo sudů. Whisky z věhlasných...

VisitChef Podcast: Miroslav Motyčka: Umíme jít natolik do detailu, že vám nabídneme slivovici pouze z jednoho sudu

„Mohli bychom vytvořit butikový brand, ale chceme, ať je správně vnímaná značka R.Jelínek. Proč někomu nerozšířit obzory? Když bude rumařům chutnat naše slivovice ze sudu po rumu, tak budu...

VisitChef Podcast: Lubomír Burkoň: Máme tři drony, kukuřici sejeme prostřednictvím GPS

„S masem i mlékem jsme na hranici BIO, ale kvůli byrokracii tu certifikaci nechceme. Postavili jsme si vlastní linky pro rozvoz čerstvých výrobků. Mrzí mne, že naše kvalitní mléko...

VisitChef Podcast: Petr Sukdol: Craft Coffee je nejvýše položený podnik s výběrovou kávou

„V Krkonoších jsem tři roky a pořád jsem široko daleko jediný, kdo tu připravuje výběrovou kávu. Z hlediska udržení bylo potřeba nabídnout i burger nebo pivo,“ říká Petr Sukdol,...

VisitChef Podcast: Miroslav Chvalina: Chceme se jídlem v Lebedě od Špindlu odlišit

„Na horách toho moc nevypěstujete. Za barákem máme bylinky, ale moc se jim nedaří. A když náhodou ano, tak přijde srnka a sežere vám to,“ říká Miroslav Chvalina spolumajitel...

VisitChef Podcast: Karel Polívka: Krkonošská pivní stezka je sportovně-gastronomický zážitek

„Většinou naší pivní stezku projdou lidé celou najednou a dohromady vypijí 25 piv, aby získali tričko. Zájemce ale nemusí být pivař. Ročně stezku navštíví minimálně 700 lidí,“ říká Karel...

VisitChef Podcast: Miroslav Chvalina: Chceme se jídlem v Lebedě od Špindlu odlišit

„Na horách toho moc nevypěstujete. Za barákem máme bylinky, ale moc se jim nedaří. A když náhodou ano, tak přijde srnka a sežere vám to,“ říká Miroslav Chvalina spolumajitel...

VisitChef Podcast: Aleš Půta: Vzdáváme hold někomu, kdo byl tak trochu barový povaleč – profesionál

„Když vám řeknu, že jsme na začátku měli za celý večer v baru jenom jednoho hosta a ten si kopil cigarety a odešel, bude se to dnes zdát neuvěřitelné,“...

VisitChef Podcast: Michal Stec: Zákazníka na výběrovou kávu přesvědčím příběhem

„Hranice u výběrové a nevýběrové kávy jsou hodně rozmazané. Je těžké určit co je dobré a co špatné,“ říká Michal Stec z brněnské pražírny Rebelbean.

VisitChef Podcast: Václav Vojíř: Nikdy jsme s Bugsy´s barem necílili na turisty, kteří jdou náhodou kolem

 „Jednoduše mi učarovala krása nápojového světa. Prohibice byla jednodušší než lockdown. Platíme daň za noční život,“ říká Václav Vojíř, majitel legendárního pražského Bugsy´s baru. 

VisitChef Podcast: David Andrle: Minimalismus je nejvyšší laťka, kterou může barman nastavit

 „Je docela jednoduché připravit vyvážený koktejl, třeba o osmi složkách, ale udělat dvousložkový drink, který bude absolutně fantastický, je docela výzva,“ říká barman legendárního pražského Hemingway baru David Andrle. 

VisitChef Podcast: Daniel Šperka: Pokud milujete kávu, nebojíte se vlhka a špíny na oblečení, tak si zajeďte na kávovou farmu

„Jsme kávoví holisti. Skutečně nás zajímá vše, co vstupuje do procesu, kdy vzniká dobrá káva. Sběrem kávových třešní bych se určitě neuživil,“ říká Daniel Šperka z brněnské pražírny QB...

VisitChef Podcast: Markéta Pavleje: Vůči profesionální kuchyni mám velký respekt

„Přežíráme se. Cestou je používat selský rozum. Náhražky masa mi připadají nepřirozené. Ráda bych pomohla některým restauracím se sociálními sítěmi, proto vznikl nový projekt,“ říká influencerka a autorka blogu...

VisitChef Podcast: Adam Neubauer: Kavárna má být o atmosféře a to vás na kurzu nenaučí

„Káva v mé kavárně automaticky kopíruje sezonu. Nabídka slaného je bolavou patou spousty kaváren, včetně té mé. Dezert dotváří pocit z kavárny,“ říká Adam Neubauer, trojnásobný držitel titulu Barista...

VisitChef Podcast: Peter Szamuhel: Food truck vs. kamenná reštaurácia. Vo food trucku pre mňa prevažujú výhody

„Food truck nie je len nejaká krabica postavená niekde. Je to o ľuďoch, ktorí vedeli variť, ale nemali peniaze na to vybudovať reštauráciu. Najviac záleží na kvalitnej surovine,“ hovorí...

VisitChef Podcast: Jan Stávek: Víno je multidisciplinární záležitost. Skutečně se vínem bavíme

„Snažíme se vínu neplést do cesty. Je super, když chce člověk proces výroby vína poznat do hloubky. Určitě je dobře, že se agroturistika na Moravě zvedá,“ říká vinař Jan...

VisitChef Podcast: Milan Bukovský: Atelier roste a vyvíjí se nejenom s námi, ale i s našimi hosty

„Občas u nás nastávají radikálnější změny v krátkém časovém období. Ne jednotná úroveň podobných konceptů, ale šíře a množství konceptů, které mají nějaké standarty, pozvedne českou gastronomii,“ říká Milan...

VisitChef Podcast: Michal Nevrlý: V Super Panda Circusu máte zavřít dveře a pak už nejste v Brně

„Náš bar má být něco nevšedního. Zavřeš dveře a potřebuješ úlet. Kdybych nebyl barman, tak jsem režisér a dávám ty své úlety do filmu. Po lockdownu je mnohem větší...

VisitChef Podcast: André Lenard: Hruškovice mi voní víc

„Z dětství si pamatuji kádě ve Vizovicích a tu vůni ovoce. Česká kuchyně není tak rozmanitá, jako francouzská. Interiér restaurací Field a La Degustation Bohême Bourgeoise vypadají jako čekárna...

VisitChef Podcast: Petr Svoreň: V kuchyni vyžaduji kreativní týmovou práci. Ať je v tom život, ne rutina

„Na à la carte by mělo být co nejvíce surovin od místních a menších dodavatelů, u kterých vím, že tomu dali tu lásku, kterou my pak dáváme tomu jídlu....

VisitChef Podcast: Viktor Šolc: Gin & tonic potřebuje kvalitní tonic, jinak se ochudíte o zážitek

„Když si pořídíte sportovní auto a dáte na něj levné pneumatiky, ta jízda bude příšerná. Neužijete si to. A stejně je to i v případě levného tonicu pro koktejl...

VisitChef Podcast: Martin Půček: Ať dobrovolníci přijedou za vinaři, práci pro ně mají

„První týden po tornádu jsme byli všichni v šoku a každý se snažil zachránit, co mu zůstalo. Veřejnost teď může nejlépe pomoct zasažením vinařům tím, že si koupí jejich...

VisitChef Podcast: Marián Podola: U Gordona Ramsaye šla lidskost stranou

Provozuje restauraci ve Švýcarských Alpách, otvíral restauraci Maze v hotelu Hilton Old Town a po roce s ní získal hvězdu Michelin Guide. „Po té, co jsem odešel od Ramsaye...

VisitChef Podcast: Tomáš Brůha: Červená vína určitě dokážou v létě osvěžit

„Pokojová teplota pro červené víno je nesmysl. On-line degustacemi jsem dost trpěl. I v Champagne najdu vína, která bych nepostavil na piedestal,“ říká Tomáš Brůha, Head Sommelier společnosti Premier...

VisitChef Podcast: Jiří Richter: Česko je velmi úspěšný ginový trh

„Beefeater gin se blíží k jednomu milionu prodaných litrů za rok. Přál bych si, aby jednou gin přesáhl konzumaci piva v Čechách. Ultraprémivý gin KI NO BI si nejlépe...

VisitChef Podcast: Martin Pučalík: Úspěch společnosti Rudolf Jelínek na chilském trhu je klíčový

 „Rudolf Jelínek má v Chile zhruba 40 000 hrušní. Mimo pěstování a výkup se v posledních letech snažíme vybudovat v Chile i prodej destilátů Rudolf Jelínek,“ říká Martin Pučalík,...

VisitChef Podcast: Helena Fléglová: Zvedáme úroveň české cukrařiny. Objevují se stále lepší a lepší cukráři

„Nikdy jsem nebyla na cukrářském kurzu v Čechách. Šla jsem rovnou k zahraničním cukrářům. Na své knize cukrářských receptů jsem pracovala více, než rok,“ říká Helena Fléglová, cukrářka Národního...

VisitChef Podcast: Michal Křížka: Že má restaurace hvězdu MICHELIN Guide neznamená, že má dobrou kávu

„Ne každý se propije do chutí výběrové kávy. Velké firmy drží kávový byznys velmi pevně. Obecně platí, že v severských zemích nedostanete v restauraci špatnou kávu,“ říká Michal Křížka,...

VisitChef Podcast: Tomáš Popp: Kuchařská olympiáda tě naučí pracovat pod tlakem

„Na kuchařské olympiádě neexperimentujeme. Ani komisaři olympiády nejsou žádní mladíčkové. Naše farmářské trhy v Plzni mají kvalitativní kodex. Chci vědět, jak se to zvíře na farmě má,“ říká Tomáš...

VisitChef Podcast: Pavel Kříž: Realizace Entrée Restaurantu byla pro mě zásadní

„S Přemkem Forejtem se to prostě potkalo. U tvorby interiéru přemýšlím nad tím, jak se v něm lidé budou cítit. Dobrý interiér není jenom o penězích, je to o...

VisitChef Podcast: Michal Ďuriník: Po pandémii sa gastro a barová scéna veľmi zmení

„Black Angel´s Bar plánuje svoje tretie menu po 11 rokoch. Prežijú práve speak easy bary. Kvalita českých a slovenských barov sa v posledných rokoch vyrovnala,“ hovorí barman a bar...

VisitChef Podcast: Šárka Divácká: Kombinace kmín-banán pro dezert zní krásně

„U každého dortu by měl zákazník ochutnat něco, co ještě neochutnal. Jsem toho názoru, že když chce někdo vytvářet dort, musí se k tomu prožrat,“ říká cukrářka a majitelka...

VisitChef Podcast: Lukáš Želechovský: S Ikasu sushi se vracíme ke kořenům

„Nechtěl jsem skončit jako kuchař v tričku v kuchyni bez větráku. V Saudské Arábii mě jako šéfkuchaře brali. Buddha-Bar bylo nejhezčí období mého kariérního života“ říká šéfkuchař a spolumajitel...

VisitChef Podcast: Filip Töpfer: Fenomén husí játra

„Jezdil jsem do Maďarska rád, tak jsem začal vozit drůbež i pro jiné. Z Maďarska přivezu to nejlepší. To nejlepší z Maďarska je lepší a levnější, než to průměrný...

VisitChef Podcast: Tereza Balá: Na skvělou výběrovou kávu už narazíte na každém rohu

„Stroj na kávu za čtvrt milionu korun automaticky neznamená dobrou kávu. Na baristické kurzy chodí spousta domácích baristů, kteří se chtějí zdokonalit. Nováčky učím, jak se ke kávě správně...

VisitChef Podcast: Vítězslav Cirok: Grandhotel Pupp má ambice mít nejlepší bar. Lidé mají hlad po moderních věcech

„Spousta barů tluče na poslední rezervy. Vůbec nevíme, co se stane, když se otevře. Pracovat pro takový kolos a brand, jakým je Grandhotel Pupp je pro mě obrovskou výzvou“...

VisitChef Podcast: Ľuboš Rácz: Byť barmanom nie je disciplína, barmanstvo je treba žiť

„Mladí ľudia si kvalitný alkohol doprajú iba niekedy. Do kokteilových barov chodí oveľa viacej žien, než mužov. Najdôležitejší je prístup k práci barmana a prístup k hosťovi“ hovorí Ľuboš...

VisitChef Podcast: Marek Šáda: Nový gastronomický život na Václavském náměstí

„Jídelní lístek v Yalta Craft Bistro nebude obsáhlý. Chceme vařit s dotekem české kuchyně tak, abychom udrželi stálou kvalitu, ať se to rozkřikne. Knedlík a kachnu si dáte všude...

VisitChef Podcast: Zdeněk Kaštánek: Co je největší výzvou pro barmana na počátku 21. století?

„Do začátku pandemie zažívalo barmanství druhou zlatou éru. S ecoSPIRITS vratnými obaly jsme už v deseti zemích světa, včetně Londýna či Singapuru. Spousta provozovatelů hotelů a barů chce ukázat,...

VisitChef Podcast: Jana Alexandrová: Uvařila jsem si vlastní gin

 „Odmala jsem se koukala tátovi pod ruce. Ženy mají jiné vnímání chutí a vůní, než muži. Čeká nás renesance likérů a vermutů,“ říká Jana Alexandrová z palírny Land Craft...

VisitChef Podcast: Jan Albrecht: Jak to, že se v tak malé zemi vypije tolik rumu? Jsme mnohokrát vnímáni s úžasem.

„Zprvu bylo nemyslitelné utratit za jednu láhev rumu patnáct stovek. To si všichni klepali na čelo. Česká rumová scéna se nebývale kultivovala,“ říká Jan Albrecht, přední rumový odborník a...

VisitChef Podcast: Jakub Přibyl: Víno jako kult nebo nápoj?

„Česko nemá na to stát se vinařsky významnou oblastí. Koupit dobré víno za dobré peníze vyžaduje, aby se tím člověk zaobíral. Sommelier není pozice jenom do vysokého gastra,“ říká...

VisitChef Podcast: Adrián Michalčík: Kokteil je šanca vytvoriť unikátny zážitok

„Každý kokteil má svoj príbeh. Je napojený na suroviny a spôsob, akým sa servíruje. Pomáha nám to vytvoriť zážitok pre hostí.“ Šéfbarman aktuálne najlepšieho nórskeho baru, Pier 42 v...

VisitChef Podcast: Martin Záhumenský: Reštaurácia v Toskánsku je sen

„Londýn je pre kuchára hektický, tvrdý a plný pnutia, ale tie skúsenosti za to stoja. Bolo ťažké si z Londýna zvyknúť na toskánsky vidiek. Limitované edície produktov sa nám...

VisitChef Podcast: Alex Kratěna: Nerad se limituji lokálností

„V Británii je velmi silná farmářská kultura, která je mnohem více podporovaná, než v jiných zemích. Lidé v Londýně si připadali tolerantní, brexit si nikdo nedokázal představit. Lokálnost pro...

VisitChef Podcast: Iveta Fabešová: Síť kaváren už nikdy nebude

„Budu ráda, když se zbavím svého signifikantního pistáciového dortu, ale mám pocit, že ten už ve své kariéře nepřekonám. Věci, které se zdánlivě zdají negativní, hodnotím pozitivně. Je důležitější...

VisitChef Podcast: Jan Punčochář: Dvacet věcí na talíři? Z toho už jsem trochu vyrostl

„Michelinská hvězda je ocenění práce a taky prestiž. Každý kuchař, který děla vyšší gastronomii jí chce. U mě to vždy bude o dobrém jídle, víně a prostředí. U Matěje...

VisitChef Podcast: Martin Hudák: Okrem drinkov dávame hosťom veľkú show

„Oproti Londýnu musíš v Austrálii poľaviť voči hosťom. Mentalita je tu úplne iná. Postavíme tu prvý päťhviezdičkový bar v Austrálii. Náš bar je jedno veľké javisko, na konci dňa...

VisitChef Podcast: Kateřina Winterling Vorlíčková: Chceme Čechy naučit pít champagne

Champagne je vášeň. Knihu jsme se sestrou psali rok a čtvrt. Všechny v ní popsaná vína jsme skutečně přechutnali. Spoluautorka knihy BUM! 75 x champagne, Kateřina Winterling Vorlíčková, v...

VisitChef Podcast: Erik Lörincz: Snažím sa vnímať všetky aspekty baru

„Barman je dobrý vtedy, keď sa vie adaptovať, vie nájsť alternatívu a nikdy to nevzdáva.“ Najlepší barman sveta z roku 2010 a spolumajiteľ baru Kwānt, aktuálne 6. najlepšieho baru...