VisitChef Podcast

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín VisitChef. Nové epizody každý týden odpoledne.

UvádíJán Chovanec

Všechny epizody

VisitChef Podcast: David Král: Češi stále více nakupují drahá vína. Situace kolem champagne se zlepšuje

„V Česku je relativně velká skupina privátních klientů, kteří jsou ve víně vzdělaní a nakupují i pijí drahá vína, protože je ta vína baví. Cena kvalitních vín všeobecně stoupá....

VisitChef Podcast: Martin Klaučo: Chceme hosťom dať neočakávané. Zaujímajú nás harmónie chutí

„V reštaurácii Franz Jozef spájame známe suroviny vždy s ďalšou extra surovinou, ktorú hostia možno až toľko nepoznajú. Vďaka live cooking show dostane hosť informácie z prvej ruky,“ hovorí...

VisitChef Podcast: Maroš Dzurus: Himkok bar a destilérka v Osle je ideálny koncept. Vytvárame alkohol spolu s hosťami

„To, za čo veľkí producenti alkoholu míňajú veľké peniaze, teda testovanie nového produktu, robíme u nás s hosťami na dennej báze. Hosť ti dá najrýchlejší feedback. Trvalo nám dva...

VisitChef Podcast: Daniel Tilinger: ECK je uvoľnený fine dining. Záujem je veľký, reštaurácia malá

„Predstava bola mať parádnu reštauráciu, ktorá by dopĺňala vinárstvo a tvorila na Devíne komunitu. Patrik Tkáč sa snaží aj týmto projektom vybudovať okolie a prispieť k zlepšovaniu životného prostredia,“...

VisitChef Podcast: Michal Marešovský: Jak být s whisky moderní? Je to především o tom, co vám chutná

„Pijte whisky tak, jak ji máte rádi. Češi neradi testují nové věci, přitom trh whisky je velmi rozmanitý. Začali se objevovat progresivní cesty jak whisky vyrábět. Je to hodně...

VisitChef Podcast: Martin Nejedlý: Vždy bude platit, že Burgundsko je svatým grálem pro investiční vína

„Lovení etiket, tedy Label hunting je pravda. Drahou a investiční záležitost dělá z vína až sekundární trh, ne vinař. Trvalo dlouho, než si trh uvědomil, že champagne jako investiční...

VisitChef Podcast: Petr Kunc: Chceme hostům ukázat, že české suroviny jsou na světové úrovni

„Chceme na Salabce podporovat místní farmáře a dodavatele, proto je hlavní surovina na talíři vždy lokální. Domluvit se na spolupráci s Michelin Guide je neuvěřitelný úspěch pro českou gastronomii,“...

VisitChef Podcast: Jakub Bobček: Práca barmana je náročná a ťažká. Je obrovský rozdiel medzi hosťom v New Yorku a Los Angeles

Bol barmanom slávneho Refectory Baru, ktorý sídli priamo v destilérke Plymouth ginu. Stál pri zrode niekoľkých ginových verzií tejto značky a vďaka nej ako barman hosťoval v špičkových svetových...

VisitChef Podcast: Radek Kašpárek a Marek Komínek: Nový podnik bude v kontrastu s restaurací Field. Kuchyní chceme provokovat

„Při rekonstrukci jsme si prošli peklem a jsme rádi, že už vidíme světlo na konci tunelu. Někteří dodavatelé surovin se nám překrývají s těmi, kteří dodávají do Fieldu. Padesát...

VisitChef Podcast: Ľuboš Rázc: Po desiatich rokoch Záhir café som musel začať odznova

„Zákazník, ktorý by za večer vypil 15 kokteilov už tu nie je. A ani by som ho už nechcel. Keď človek chce, tak si cestu do dobrého baru nájde...

VisitChef Podcast: Lukáš Hesko: Mám pocit, že sa slovenská gastronomická scéna začala hýbať

„Som fanúšikom všetkej gastronómie, pokiaľ je urobená dobre. Nie je to u mňa iba o fine diningu. Všetky projekty som začínal od nuly a práve preto som mohol na...

VisitChef Podcast: Peter Slačka: Postaviť kuchyňu pre nový bar Erika Lorincza a meniť ikonickú reštauráciu v Bratislave

Učil kuchárov vo Veľkej Británii pripravovať tresku v majonéze, stážoval v portugalskej dvojhviezde Belcanto a odchádzal s potleskom. „Bavilo ma, že si Angličania navzájom prajú úspech, na Slovensku to...

VisitChef Podcast: Ondřej Dubas: Vyrábíme normální víno. Biodynamika je správná, ale složitější cesta

„Vzal jsem hodně vzorků našich vín a v Londýně jsme společně s Yotamem Ottolenghi přímo na místě namíchali víno pro jeho restaurace. Byli bychom rádi, kdyby se našich vín...

VisitChef Podcast: Otto Vašák: Bylo to hodně těžké, ale v Essens se nám podařilo nastavit michelinské standardy

Pracoval v michelinské jednohvězdě La Degustation Bohême Bourgeoise, dnes sám vede špičkovou restauraci. „Do budoucna by mi nevadilo, kdybychom se stali čistě vegetariánskou restaurací. Díky adrese restaurace bojujeme s...

VisitChef Podcast: Jan Vlasák: Japonsko mi změnilo život, jak soukromý, tak i ten barmanský

Kvůli tradici se pod kotlem při výrobě whisky topí uhlím, v metru je ticho a čisto, Nikka Whisky se v Japonsku těší velmi dobré pozici. „U příštího vítěze Nikka...

VisitChef Podcast: Petr Svoreň: Reagujeme na tep města. Brněnská klientela je pro nás důležitá

„Denně chodím z kuchyně mezi hosty, mluvím s nimi a snažím se reagovat na to, co se děje, na tep města. Chutě si nesu z dětství. Gastronomie je běh...

VisitChef Podcast: Rudolf Forman: Chtěli jsme jít na hranu. Propojení umělé inteligence a barmanského světa je divné

„Šlo nám o to vzbudit debatu. Koktejly vytvořené umělou inteligencí lidé chtějí ochutnat a porovnat. S vizuálem jsme šli na hranu. Chtěli jsme, ať to působí tak trochu zvláštně,“...

VisitChef Podcast: Marián Beke: Lepšie je bar zatvoriť, než skrachovať. The Gibson bar bol osem rokov moje bejby

Jeho hosťom bola Naomi Campbell alebo 50 Cent, otváral legendárny londýnsky bar Nightjar, bol majiteľom ďalšieho slávneho baru The Gibson v Londýne, spolupracoval s najlepšími barmanmi sveta: Erikom Lorinczom,...

VisitChef Podcast: Martin Hudák: Sme zrkadlom našich hostí. Keď je všetko ok, prídu na radu aj bublifuky

„Môj súkromný život neexistuje. Najviac práce stihnem na letisku. Dať dohromady tým, ktorý je barmansky super a vie, že sú technika a drink dôležité, ale rovnako dôležitá je aj...

VisitChef Podcast: Martin Novák: Vystúpil som zo svojej komfortnej zóny, všetko sa zmenilo

„Robiť tvár pre fastfoodový reťazec by som nemal problém. Som úchylný na nezdravé jedlá. Všetko, čo je nezdravé predsa chutí výborne,“ hovorí Martin Novák, executive chef Palffy restaurantu v...

VisitChef Podcast: Lukáš Hlaváček: Byla by velká škoda odseknout Českou republiku od Michelin Guide

„Dvojhvězda The Ledbury byla hodně tvrdá, některé noci jsem probrečel, i tak je to splněný sen a to peklo jsem zvládl. Teď chci navázat na to, co U Zlaté...

VisitChef Podcast: Eliška Hromková: Na začátku v nabídce nebylo napsáno, že jde o Alcron. Na hvězdu Michelin netlačím

„Bylo těžké se rozhodnout, jestli práci šéfkuchaře v Alcronu vezmu, je to velký závazek. V žádné michelinské restauraci, ve které jsem pracovala, jsme neloupala brambory ani neprobírala bylinky,“ říká...

VisitChef Podcast: Lucie a Vojtěch Drahokoupilovi: Nejsme buržoazní snobové. Děláme silné drinky, low-ABV nám moc nejde

„Šlo nám o to, dělat především dobrou hospitality. Od začátku jsme chtěli, ať je to třeba tetka odnaproti, pankáči nebo vegani, prostě kdokoli, aby se tu cítili dobře. Mainstreamovou...

VisitChef Podcast: VisitChef speciál: Lišková, Forman, Bobula: Někde se prolínají, ale každý sám za sebe má obrovskou sílu podpořit koktejl

„Fernet Bitter No. 20 Pale a Fernet Bitter No. 21 Dark jsou autentické české bittery. Nejsou vyšlapanou cestičkou univerzálnosti, důležitá je pro nás rozmanitost a kraftovost,“ říkají Petra Lišková,...

VisitChef Podcast: VisitChef speciál: Vítězslav Cirok – Překvapila mě diverzita obou nových bitterů

„Zpráva, že Stock a Lidi z Baru spojili síly, aby vznikl první český bitter, mě potěšila. Myslím, že pro spoustu podniků jsou oba bittery, tedy Fernet Bitter No. 20...

VisitChef Podcast: Linda Rejfková: Největší výzvou vždy je vytvořit koktejl, který osloví co možná nejširší veřejnost

„Ve Vancouveru pře jedenácti lety ještě nebyla barmanská scéna rozvinutá, v Singapuru vám dávají možnost posouvat se stále dál. Tam se i zrodil můj sen stát se ambasadorkou,“ říká...

VisitChef Podcast: Václav Šitner: Česká whisky má dobře našlápnuto. Výrobci české whisky by měli držet pohromadě

„Vždy byl můj sen vyrábět whisky. Dlouho jsme neměli dostatečné zařízení na to, abychom mohli říct – toto je whisky zplozená u nás, na Blatné,“ říká mistr destilatér Zámecké...

VisitChef Podcast: Jaroslav Kozdělka: Rukodělný chleba? Přesně poznám, kdo u nás který chleba dělal

„V České republice je hodně dobrých chlebů. Přidaná hodnota toho našeho je samotná pec. Zkoušeli jsme stejný chléb upéct jinde a nebylo to ono. Denně v Esce upečeme 580...

VisitChef Podcast: Radek David: Fine dining u nás dělá maximálně šest restaurací. Michelin Guide nás hodnotí tvrdě

„Práce pro Jurije Kolesnikova a jeho restaurace La Veranda či Babiččina zahrada mi dala všechno. La Veranda měla na hvězdu. Připravuji svojí první knížku. V Aramarku je všechno transparentní,...

VisitChef Podcast: Klára Kollárová: Sommelierů, kteří na hosty mluví spatra, tu máme dost. Myslím, že to není správná cesta

„Vinograf bude pořád tak trochu můj. Extrémně důležitý je pro mě kontakt s hostem, cítím to jako gros své práce. Přetransformovat to do národní vrstvy bude největším úkolem, který...

VisitChef Podcast: Miroslav Motyčka: Kvalitní sadařské pálenky do gastronomie patří. Je to zážitek

„Sadařské pálenky jsou limitované, ale chceme, aby byly co nejvíce dostupné. Sadařství je v Čechách a na Slovensku na ústupu. Nemůžeme se spoléhat na to, že vykoupíme dostatek kvalitního...

VisitChef Podcast: Hanuljak knives: Baví nás vyrábět nože od začátku do konce, nechceme používat prefabrikáty

„První nůž jsme dělali stylem švajc a kladivo. Dnes jimi krájí v restauracích u nás i v zahraničí, kupují je ale i sběratelé. A také je hojně pořizují ženy...

VisitChef Podcast: Jiří Hrachový: Chceme hosty, kteří přijdou do Výčepu na pivo překvapit. Kdo kdy jedl černou koprovku?

„Název Výčep je tak trochu zavádějící. Jsme jediná pivnice v republice, která dělá vrcholově hospodský fine dining,“ říká šéfkuchař pražského podniku Výčep, Jiří Hrachový.

VisitChef Podcast: Lukáš Vašek: Václavák mě nemrzí. Arabský poloostrov je místo pro byznys

„Ať si tam podniká, kdo chce, Václavák mě nemrzí. Franšíza v Rijádu je jenom prvním krokem. Počet našich poboček je v Praze strop, víc jich už nebude. Crobliha je...

VisitChef Podcast: Jan Vlasák: Nikka Perfect Serve je momentálně nejautentičtější soutěž pro barmany

„Nikka Perfect Serve zkoumá úplně jiný aspekt barmanství, než zkoumají všechny ostatní soutěže. 85 procent charakterů, které jsem v rámci soutěže měl možnost vidět, jsem skutečně na baru i...

VisitChef Podcast: Filip Žák: Public Interest má stovky štamgastů, s většinou z nich si tykáme

„Moje první práce v zahraničí byla v michelinské dvojhvězdě v Portugalsku. Nejsme klasický bar Prahy 1, Public Interest je pro mě komunita, kterou tvoří štamgasti. Je to víc organické...

VisitChef Podcast: Miloš Danihelka: Cítím satisfakci za letošní World Class. Této sklizni v Champagne se žádná nepodobala

„Jsem strašně rád, že to na World Class Adriánovi a Víťovi takto dopadlo, ale nechci nálepku, že L´Fleur bar vychovává skvělé barmany do soutěží. Příští rok pojedu do Champagne...

VisitChef Podcast: Jan Albrecht: Třináctá komnata světa rumů

„Návštěva Maison Ferrand předčila všechna moje očekávání. Alexandre Gabriel, který stojí za značkou rumů Plantation se nebojí improvizovat a zkoušet nové věci. Jeho návštěva u nás je tak trochu...

VisitChef Podcast: VisitChef speciál: Bavorák je obrovsky variabilní koktejl

„Vzbuzuje emoce a historicky kolem sebe vždy tvořil komunitu. Fernet Stock je legendární značka a Bavorák může nabrat nekonečné množství forem,“ říkají ve speciál rozhovoru pro VisitChef Tereza Halinárová...

VisitChef Podcast: Jan Knedla: Cítil jsem, že začínám stagnovat, tak jsem jel pracovat do restaurace Amber v Hongkongu

„V Restaurantu Papilio chodím za hosty, což se tu děje velmi málo. Šéfkuchař musí hosty potkávat a za svým menu si stát. Pro londýnskou jednohvězdu L'Atelier jsme z anglických...

VisitChef Podcast: Tomáš Krčmář: Poznal jsem, že pivo může být povznesené na vyšší úroveň

„Než jsem přišel do Lokálu, tak jsem vlastně ani nevěděl, jak může pivo chutnat. Na spoustu historek s hosty je lepší zapomenout,“ říká nejlepší výčepní za rok 2021, Tomáš...

VisitChef Podcast: Josef Pindur: Obhájit pro restauraci hvězdu MICHELIN Guide a odejít

„Jestli byla poslední možností jak se posunout dál moje demise, tak jsem musel odejít,“ říká šéfkuchař Josef Pindur, který letos pro alsaskou restauraci Maison Kieny jako šéfkuchař obhájil hvězdu...

VisitChef Podcast: Roman Kříž: Vyvíjíme maso budoucnosti. Předpokládáme, že časem nebude potřeba velkochovů

„V první řade se snažíme o alternativu mletého masa. Neměl by tam být na první pohled žádný rozdíl oproti hamburgeru nebo karbanátku. Naše maso by ale mělo být zdravější“...

VisitChef Podcast: Sandra Šalatová: Bar je pro mě mnohem více o atmosféře, než o koktejlech. Mojito drink byl na Kubě sladká voda

„Rozdíl mezi ženou a mužem za barovým pultem nevnímám. V Hemingway baru mě na začátku nechtěli, protože jsem malá, teď už z něj ale neodejdu,“ říká barmanka legendárního Hemingway...

VisitChef Podcast: Hugo Hromas: Gastronomie je jednosměrka. Návrat do minulosti nemá smysl

„Jídlo vám má chutnat, i když máte zavázané oči. Ladovské romantice na venkově odzvonilo. Na improvizaci musíte mít nabito – musíte být připraven,“ říká populární outdoorový kuchař a provozovatel...

VisitChef Podcast: Mirka Kverková: Ladies Whisky Club je pouze pro dámy. Máme i výjezdní zasedání

„Nová členka Ladies Whisky Clubu nemusí mít whisky nutně už napitou. Obecně mají ženy oproti mužům lépe vyvinutý čich a chuť. Dámy konečně začali vnímat whisky jako honosný alkohol...

VisitChef Podcast: Ha Thanh Špetlíková: Kafe Pragovka je oáza a taky pankáčský podnik

„Přála bych si malou kavárničku, kam chodí kámošky na kávu a dort, to ale Pragovka fakt není. Chci kvalitní kávu, když na to ale dojde, je to pořád jenom...

VisitChef Podcast: Roman Kóňa: Mäso od Romana je koncept nastavený tak, aby sme tam o 10 rokov boli stále takí istí

„Verím, že Regal Burger zmenil slovenské gastro. Šokovali sme trh. Mäso na burger má byť súčasťou mäsiarskeho byznysu, ale kráľovskou disciplínou je steak. “ hovorí Roman Kóňa, zakladateľ konceptov...

VisitChef Podcast: Tomáš Lysý: Ázijská kuchyňa je u nás na vzostupe. Michelin Guide na Slovensku je otázka na vládu

„Chcel som ľuďom na Slovensku ukázať, že kuchárčina nie je jednoduchá práca. Preto máme centrálnu kuchyňu uprostred podniku. IASAI Food Bar nie je marketingovo postavený na mojom mene,“ hovorí...

VisitChef Podcast: Peter Marcina: Som emotívny človek, milujem hospitality. Na globálnom finále World Class som mal svojho avatara

„Vyhral som dvakrát slovenské finále Diageo World Class Competition, pritom to globálne bolo obmedzujúce. Tú najsilnejšiu zbraň mi tam zobrali. Nakoniec som si to ale užil,“ hovorí Peter Marcina,...

VisitChef Podcast: Michal Kordoš: Na stáž do Nomy som išiel v osemnástich. Škandinávska kultúra ma láka

„V kuchyni sa motám od trinástich rokov. V Nome som si za tri mesiace prešiel všetkými sekciami. René Redzepi dokázal rozplakať dospelých chlapov. Charitatívny projekt Tvoj Buddy je čisto...

VisitChef Podcast: Milan Junior Zimnýkoval: Gastronómia na Slovensku nemala sebavedomie, ale už ho má a teraz to môže začať

„Slovenská gastronómia išla brutálnym spôsobom hore. Som foodie, ale hlavne som papkáč. A či si moderátorské remeslo vyberá daň hektického stravovania na tele? Sakra áno!,“ hovorí populárny slovenský moderátor,...

VisitChef Podcast: Stanislav Harciník: Slovenská barová kultúra je extrémne na vzostupe. Ľudia moju knihu darujú školám

„Som šťastný, že si darcovia vybrali možnosť darovať knihu študentom. Myslím, že vydanie The  Cocktail Balance book bolo načasované veľmi dobre. Verzia 2.0 je v procese. Pôvodne som myslel,...

VisitChef Podcast: Róbert Šajtlava: Trnava Rum Fest je môj osobný love brand

„Obdivujem Ľuboša Rácza, že to stále dáva za barom, aj po toľkých rokoch. Ja už sa takto nevidím. Tohtoročný Trnava Rum Fest je naplánovaný. Musíš byť king of the...

VisitChef Podcast: Martin Novák: Musel som sa odviazať od konvenčných vecí a ísť si svojou cestou

„Tvoríme dokonalý efekt. Som patriot a chcem podporovať domáci trh, prezentovať, čo je lokálne. Chcem to, v čom sme dobrí, pretaviť do svojej kuchyne. Zážitok v Šimák Zámku nie...

VisitChef Podcast: Martin Kruml: Grandhotel Pupp je především závazek. Práce u Zdeňka Pohlreicha byla obrovská škola

„Požadavky na nás jsou ty nejvyšší, ale jiné ani být nemůžou. V Grandhotelu Pupp nás zajímá především klientela v dojezdové vzdálenosti. Na Karlovarský filmový festival se připravujeme půl roku,“...

VisitChef Podcast: Andrea Brožová: Žijeme v lineární ekonomice. Budoucnost musí být cirkulární, tedy bez odpadu

„Potřebujeme, aby cirkularita fungovala v celé společnosti, aby takto fungovali všechny nápojové lahve a plechovky. Pilotní program společnosti Mattoni s Košík.cz chtěl ukázat, že to jde,“ říká Andrea Brožová,...

VisitChef Podcast: Jan Šebek: Barvou koktejlů se v našem signature menu snažíme vyjádřit emoce

„Stejně, jako z krásné restaurace máte i z baru odejít se zážitkem. Koktejly bez alkoholu prodáváme stejně dobře, jako ty s alkoholem. Letos jedu na Kubu reprezentovat Českou republiku...

VisitChef Podcast: ZE MĚ projekt: Vařit bez elektřiny je osvobozující

„V týmu máme myslivce i pekaře. Nejčastěji děláme svatby. Příprava je extrémní. Snažíme se být u suroviny včetně masa od počátku,“ říkají členové ZE MĚ projektu, Vojtěch Nemrava a...

VisitChef Podcast: Martin Svatek: Jsem vítací tip. Nechci koukat jenom do hrnce

„Každý kuchař sní o michelinské hvězdě. Mám rád na place život, ať je to švihácký. Moje slavná lišková polévka šla z Nautilusu do Palcátu semnou,“ říká Martin Svatek, šéfkuchař...

VisitChef Podcast: Jiří Gajdošík: Zimní sezona na horách by letos měla být velmi dobrá, pokud to půjde…

„Otázkou je, kam až nás politici a epidemiologové nechají zajít. Stát pomohl našemu businessu přežít. CzechTourism je bohužel politická záležitost,“ říká Jiří Gajdošík, Hoteliér a spolumajitel hotelové sítě Asten...

VisitChef Podcast: Martin Kortus: Byl jsem restauratérem na Manhattanu. Konkurence byla obrovská

„Restaurace tam jsou našlapané. Z pozice privátního kuchaře jsem vycouval. Dnešní hodnoty jsou přetočené, ale strava je jednou z nejdůležitějších položek v našem životě,“ říká kuchař a lektor kulinářských...

VisitChef Podcast: Pavel Tvaroh: Není nás na světě tolik, kdo děláme takové věci

„Tvořím na základě tří vizí. Některé pokusy musím nechat na zadní části plotny a po letech se k nim vrátit. V Japonsku mě hodně baví třeba restaurace typu Kaiseki,“...

VisitChef Podcast: Pavel Weiss: Čím více se propíjím světem ovocných destilátů, tím je zajímavější ostrost alkoholu

„Alkohol je v pálence nositelem chutí a vůní. Jako barmana mě nejvíce zajímá duše pálenky, nějaká její přidaná hodnota. Trendem v pálenkách jsou ovocné speciality,“ říká Pavel Weiss, Brand...

VisitChef Podcast: Vojtěch Václavík: V KRO Kitchen je hodně zastoupená moje zkušenost s nordickou gastronomií

„Karlínské Kro bistro & bar je pořád jenom začátek. Síla tohoto konceptu je mnohem dál. Ze začátku nám hodně pomohli foodblogeři,“ říká Vojtěch Václavík, spolumajitel KRO Kitchen.

VisitChef Podcast: Zdeněk Kortiš: Speyside byl díky kvalitě whisky vždy vyhlášeným regionem

„V rámci edice Secret Speyside dovezeme například whisky Caperdonich, což je palírna, která už nestojí na povrchu zemském. Chivas Brothers vlastní už jenom několik málo sudů. Whisky z věhlasných...

VisitChef Podcast: Miroslav Motyčka: Umíme jít natolik do detailu, že vám nabídneme slivovici pouze z jednoho sudu

„Mohli bychom vytvořit butikový brand, ale chceme, ať je správně vnímaná značka R.Jelínek. Proč někomu nerozšířit obzory? Když bude rumařům chutnat naše slivovice ze sudu po rumu, tak budu...

VisitChef Podcast: Petr Sukdol: Craft Coffee je nejvýše položený podnik s výběrovou kávou

„V Krkonoších jsem tři roky a pořád jsem široko daleko jediný, kdo tu připravuje výběrovou kávu. Z hlediska udržení bylo potřeba nabídnout i burger nebo pivo,“ říká Petr Sukdol,...

VisitChef Podcast: Lubomír Burkoň: Máme tři drony, kukuřici sejeme prostřednictvím GPS

„S masem i mlékem jsme na hranici BIO, ale kvůli byrokracii tu certifikaci nechceme. Postavili jsme si vlastní linky pro rozvoz čerstvých výrobků. Mrzí mne, že naše kvalitní mléko...

VisitChef Podcast: Miroslav Chvalina: Chceme se jídlem v Lebedě od Špindlu odlišit

„Na horách toho moc nevypěstujete. Za barákem máme bylinky, ale moc se jim nedaří. A když náhodou ano, tak přijde srnka a sežere vám to,“ říká Miroslav Chvalina spolumajitel...

VisitChef Podcast: Miroslav Chvalina: Chceme se jídlem v Lebedě od Špindlu odlišit

„Na horách toho moc nevypěstujete. Za barákem máme bylinky, ale moc se jim nedaří. A když náhodou ano, tak přijde srnka a sežere vám to,“ říká Miroslav Chvalina spolumajitel...

VisitChef Podcast: Karel Polívka: Krkonošská pivní stezka je sportovně-gastronomický zážitek

„Většinou naší pivní stezku projdou lidé celou najednou a dohromady vypijí 25 piv, aby získali tričko. Zájemce ale nemusí být pivař. Ročně stezku navštíví minimálně 700 lidí,“ říká Karel...

VisitChef Podcast: Aleš Půta: Vzdáváme hold někomu, kdo byl tak trochu barový povaleč – profesionál

„Když vám řeknu, že jsme na začátku měli za celý večer v baru jenom jednoho hosta a ten si kopil cigarety a odešel, bude se to dnes zdát neuvěřitelné,“...

VisitChef Podcast: Michal Stec: Zákazníka na výběrovou kávu přesvědčím příběhem

„Hranice u výběrové a nevýběrové kávy jsou hodně rozmazané. Je těžké určit co je dobré a co špatné,“ říká Michal Stec z brněnské pražírny Rebelbean.

VisitChef Podcast: Václav Vojíř: Nikdy jsme s Bugsy´s barem necílili na turisty, kteří jdou náhodou kolem

 „Jednoduše mi učarovala krása nápojového světa. Prohibice byla jednodušší než lockdown. Platíme daň za noční život,“ říká Václav Vojíř, majitel legendárního pražského Bugsy´s baru. 

VisitChef Podcast: David Andrle: Minimalismus je nejvyšší laťka, kterou může barman nastavit

 „Je docela jednoduché připravit vyvážený koktejl, třeba o osmi složkách, ale udělat dvousložkový drink, který bude absolutně fantastický, je docela výzva,“ říká barman legendárního pražského Hemingway baru David Andrle. 

VisitChef Podcast: Daniel Šperka: Pokud milujete kávu, nebojíte se vlhka a špíny na oblečení, tak si zajeďte na kávovou farmu

„Jsme kávoví holisti. Skutečně nás zajímá vše, co vstupuje do procesu, kdy vzniká dobrá káva. Sběrem kávových třešní bych se určitě neuživil,“ říká Daniel Šperka z brněnské pražírny QB...

VisitChef Podcast: Markéta Pavleje: Vůči profesionální kuchyni mám velký respekt

„Přežíráme se. Cestou je používat selský rozum. Náhražky masa mi připadají nepřirozené. Ráda bych pomohla některým restauracím se sociálními sítěmi, proto vznikl nový projekt,“ říká influencerka a autorka blogu...

VisitChef Podcast: Adam Neubauer: Kavárna má být o atmosféře a to vás na kurzu nenaučí

„Káva v mé kavárně automaticky kopíruje sezonu. Nabídka slaného je bolavou patou spousty kaváren, včetně té mé. Dezert dotváří pocit z kavárny,“ říká Adam Neubauer, trojnásobný držitel titulu Barista...

VisitChef Podcast: Peter Szamuhel: Food truck vs. kamenná reštaurácia. Vo food trucku pre mňa prevažujú výhody

„Food truck nie je len nejaká krabica postavená niekde. Je to o ľuďoch, ktorí vedeli variť, ale nemali peniaze na to vybudovať reštauráciu. Najviac záleží na kvalitnej surovine,“ hovorí...

VisitChef Podcast: Jan Stávek: Víno je multidisciplinární záležitost. Skutečně se vínem bavíme

„Snažíme se vínu neplést do cesty. Je super, když chce člověk proces výroby vína poznat do hloubky. Určitě je dobře, že se agroturistika na Moravě zvedá,“ říká vinař Jan...

VisitChef Podcast: Milan Bukovský: Atelier roste a vyvíjí se nejenom s námi, ale i s našimi hosty

„Občas u nás nastávají radikálnější změny v krátkém časovém období. Ne jednotná úroveň podobných konceptů, ale šíře a množství konceptů, které mají nějaké standarty, pozvedne českou gastronomii,“ říká Milan...

VisitChef Podcast: Michal Nevrlý: V Super Panda Circusu máte zavřít dveře a pak už nejste v Brně

„Náš bar má být něco nevšedního. Zavřeš dveře a potřebuješ úlet. Kdybych nebyl barman, tak jsem režisér a dávám ty své úlety do filmu. Po lockdownu je mnohem větší...

VisitChef Podcast: André Lenard: Hruškovice mi voní víc

„Z dětství si pamatuji kádě ve Vizovicích a tu vůni ovoce. Česká kuchyně není tak rozmanitá, jako francouzská. Interiér restaurací Field a La Degustation Bohême Bourgeoise vypadají jako čekárna...

VisitChef Podcast: Petr Svoreň: V kuchyni vyžaduji kreativní týmovou práci. Ať je v tom život, ne rutina

„Na à la carte by mělo být co nejvíce surovin od místních a menších dodavatelů, u kterých vím, že tomu dali tu lásku, kterou my pak dáváme tomu jídlu....

VisitChef Podcast: Viktor Šolc: Gin & tonic potřebuje kvalitní tonic, jinak se ochudíte o zážitek

„Když si pořídíte sportovní auto a dáte na něj levné pneumatiky, ta jízda bude příšerná. Neužijete si to. A stejně je to i v případě levného tonicu pro koktejl...